Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Sata diskli notebooklara windows xp kurulumu ve sata drivers

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Sata diskli notebooklara windows xp kurulumu ve sata drivers

İleti masci73 » 09 Mar 2010, 08:09

Bunları nasıl bildiğinizi bilmiyorum ama çok çok teşekkür ederim. Bilgisayarcıyım diye dükkan açıp parayla tamir yapan arkadaşlar crea dizüstüne xp yükleyemediler. Sayenizde ben kendim yükleyebildim. Anlattığınızdan farklı olarak sadece xp cd'sini masaüstüne kopyalayınca nlite görmedi. Sabit diskteki d: bölümüne kopyalyınca görgü. verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için tekrar teşekkür ederim. İyiki varsınız..
masci73
Yeni Üye
Yeni Üye

Notebook markası: Crea

İleti muratkoray » 10 Mar 2010, 19:58

şu an cd yi hazırlıyorum eğer başarırsam laptop'uma xp yüklemeyi çok çok çok teşekkürlerimi sunacam sayfada :)
muratkoray
Yeni Üye
Yeni Üye

Notebook markası: HP

İleti selfen » 14 Mar 2010, 20:18

kardeş saol güzel anlatımın için, Allah razı olsun..
selfen
Yeni Üye
Yeni Üye

Notebook markası: Toshiba

İleti smartlegend » 16 Mar 2010, 19:51

saka bende aynı sorun var şuan compaq f700 var dvd okuyucu cd görmüyor ışıgı filan yanıyor ses de çıkıyor ama kurulum okumuyor setup dada dvd okuyucu görünmüyorr. başka dvd ve cd okuyucuda denedim olmuyor ama bazen kendi kendine geliyor kurulumum yarısında gidiyorr. acil yardım..
smartlegend
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti selametas » 17 Mar 2010, 22:46

Hocam ben cd y iolusturdum xp kurdum ama pc acılırken 1 snlık mavı ekran gelıyor reset atıyor:( tekrar formatlıyorum sımdı sorun nedendır acaba?

Sorunu hallettim arkadaslar.sizinde basınıza gelebilir diye sizinle çözümü paylaşayım...

Lenovo notebook larda xp kurulumu yaptıktan sonra sata diski bios tan kapatmanız gerekıyor. sorun ÇÖZÜLDÜ...
Belkide normal bi xp (yani nlite programi kullanilmadan sata driver eklentisi olmadan) cdsi ile de kurulum olabilirdi ilk önce biostan satayi kapayıp normal cp cd si ile windows kurabiliriz... Saygılar...

En son selametas tarafından, 23 Mar 2010, 23:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
selametas
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti mavi687 » 23 Mar 2010, 15:52

arkadaşlar bende acer aspirine Notebook var Onun isteyen olursa xp sp3 İmajını gönderim...
iletişime geçiniz::: mail atmanız yeterli..
En son rachelfine tarafından, 25 Mar 2010, 08:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: mail adresi silindi.
mavi687
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti rachelfine » 25 Mar 2010, 08:26

mavi687 yazdı:arkadaşlar bende acer aspirine Notebook var Onun isteyen olursa xp sp3 İmajını gönderim...
iletişime geçiniz::: mail atmanız yeterli..

Korsan paylaşım yasaktır.

rachelfine
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti zaferisto » 25 Mar 2010, 21:05

merhaba..ben asus n61vg253dv model notebook kullanıyorum.işletim sistemim windows 7 home premium 64 bit. Xp kurmak istiyorum ama sata driverleri tanıyan xp cd yapamadım.. masaüstündeki sata driver klasöründeki seçilmesi gereken ''iaahci'' dosyası yok büyük harfleriyle yazan ''iaAHCI'' ile iaStor dosyası var .. sadece iki tane görünüyor.. oysa masaüstünden açtığım zaman diğerleriyle beraber hepsi görünüyor..acaba bundan kaynaklanabilirmi sorun..
zaferisto
Yeni Üye
Yeni Üye

Notebook markası: Asus

İleti saka » 25 Mar 2010, 21:38

iaAHCI dosyasını seçeceksiniz.
Tatildeyim, bu yüzden geç cevap veririm :)

- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti aeronicoz » 26 Mar 2010, 00:35

Saka kardeş elllerine emeğine sağlık.elimde hp povillion dv6 1130et var vista kuruluydu ama bir program için xp kurmam gerekiyordu 5-6 gün denemediğim yöntem okumadım forum kalmadı ama malesef mavi ekran hatasıyla karşılaştım nerdeyse umudu kesmiştimki sizin bu yazınızı okudum harfiyen uyguladım ve sonunda kurdum:)
ama küçük bi sorun var ara sıra mavi ekran gelip aniden yeniden başlatılıyo bilgisayar nedendir aceba yardım ederseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
aeronicoz
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel