Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Sata diskli notebooklara windows xp kurulumu ve sata drivers

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Sata diskli notebooklara windows xp kurulumu ve sata drivers

İleti Unabomber » 18 Kas 2009, 03:09

Öncelikle açıklamalarınız için teşekkürler benim bi kaç sorum olucak.

1.Kullanacağımız xp sp2 yada sp3 olabilirmi buna sataları sorunsuz ekleyebilirmiyiz
2.D sürücüsünde bulunan Recover kısmı xp kurduktan sonra sonra yada kurulum sırasında siliniyormu ?
3.Xp yerine Windows 7 yi aynı şekilde kurabilirmiyiz ?
Unabomber
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 18 Kas 2009, 14:47

Unabomber yazdı:Öncelikle açıklamalarınız için teşekkürler benim bi kaç sorum olucak.

1.Kullanacağımız xp sp2 yada sp3 olabilirmi buna sataları sorunsuz ekleyebilirmiyiz
2.D sürücüsünde bulunan Recover kısmı xp kurduktan sonra sonra yada kurulum sırasında siliniyormu ?
3.Xp yerine Windows 7 yi aynı şekilde kurabilirmiyiz ?

1. Sp siz xp öneriyoruz. İlle sp olacaksa sp2 olsun. sp3 ile ses kartı kurmak zor oluyor.
2. Siz o bölümü silmezseniz silinmez.
3. windows 7 için bu işlemlere gerek yok
- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti Unabomber » 18 Kas 2009, 14:58

Aydınlattığınız için teşekkürler.Yani windows7 kurmak için sadece elimde orjinal cd olması yeterli oluyormu sorunsuz olarak vista yerine kurabilirmiyim.Ek olarak driverleri kendi otomatik yüklüyormu ? Yoksa hepsinin driverlerini kendimizmi bulmamız lazım
Unabomber
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 18 Kas 2009, 21:32

Sorularınız sata disk sorunu ile alakalı değil. Buradaki konuyu dağıtmayalım. Lütfen marka ve model adınızı arayıp ilgili konuya yazınız.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti KaLaMaRoS » 19 Kas 2009, 10:23

Benim HP Pavilion dv6 1143 et notebookum var. Vistadan kurtulmak istedim ve driver bulmaya giriştiğimde size ulaştım. gerçekten çok güzel paylaşımlar yapmışsınız öncelikle hem kutlar hem de çok teşekkür ederim sizlere. Fakat ben tüm söylenilenleri indirmeme ve yapmama rağmen hala XP kuramadım. nedenini bilemiyorum ama ne denersem deneyeyim iastor.sys veya iaStor.sys dosyası bozuk uyarısı veriyor. yaptığım işlemleri anlatayım isterseniz.

öncelikle Win XP Pro CD mi c:/ altına kopyaladım (nlite programı birtek orada gördü). ancak CD'mde bozukluk olduğu için I386/win9xmig/mapi altındaki 80.rar, 802.rar, 803.rar, 98map.rar, 98omi.rar, 40.rar ve Valueadd/msft/usmt altındaki sysmod.dll dosyalarını SP2' li bir CD'mden aktardım. daha sonra 64 bitlik daha önceden verdiğiniz linkten indirdiğim driverleri D:/ altına sata driver klasörü olarak kopyaladım ve nlite ile tarif edildiği üzere birleştirme işlemini yaptım. ilk bu şekilde denedim ve iaStor.sys bozuk uyarısı aldım. daha sonra tekrar tarif edildiği gibi düzeltmeleri yaptım (iaStor ları iastor yaptım), bende iastor.sy_ olarak görünmüyordu her seferinde IASTOR.SY_ olarak görünüyordu zaten onedenle burada bir değişikliğe hiç gitmedim. ama yine de bu sefer iastor.sys bozuk hatası verdi.

Sabah bu sefer de XP yi direkt olarak SP2 li CD'mden yükledim (o sorunsuz birşekilde kopyalıyor tüm dosyaları çünkü). ve yine benzer düzeltmeleri yaparak bir CD oluşturdum ve yine iastor.sys bozuk hatası verdi. kafayı yiyeceğim, çünkü hp teknik servisi driverları bulamazsınız dedi ama bulmama rağmen vistadan kurtulamıyorum. lütfen bana acil bir yardım eli uzatırsanız çok sevinirim...ne yapmam lazım bilmiyorum...

KaLaMaRoS
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 19 Kas 2009, 21:38

neden 64bit lik sürücüleri kullandınız? İşletim sisteminiz 32bit değil mi?
Bu arada bulabiliyorsanız sp siz bir xp ile deneyiniz.

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti dangermanturkey » 20 Kas 2009, 11:05

Arkadaşlar ALLAH Razı olsun

dangermanturkey
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti esrefbaris » 24 Kas 2009, 21:17

saka su xp problemınden dolayı yaslandım valla ne lanet bıseymıs bende acer aspire 6530 var hdd gormuyor daha once bı arkadasım yardımcı oldu xp kurdum fakat su an o cdyı kaybettım kendım yapmak zorundayım chıpsetıne nette baktım bılmıyorum ne oldugunu AMD yazıyor hatta "Core Logic Chipset AMD M780G Chipset." yazıyor hangısını yapmam gerekır ahcı drıverını nerden bulurum bı yardımcı olursan cok sevınırım projelerım var wın7yı kurdum ama programlarım calısmıyor hersey ıcın sımdıden tesekkur ederım allah razı olsun
esrefbaris
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 24 Kas 2009, 21:42

esrefbaris yazdı:saka su xp problemınden dolayı yaslandım valla ne lanet bıseymıs bende acer aspire 6530 var hdd gormuyor daha once bı arkadasım yardımcı oldu xp kurdum fakat su an o cdyı kaybettım kendım yapmak zorundayım chıpsetıne nette baktım bılmıyorum ne oldugunu AMD yazıyor hatta "Core Logic Chipset AMD M780G Chipset." yazıyor hangısını yapmam gerekır ahcı drıverını nerden bulurum bı yardımcı olursan cok sevınırım projelerım var wın7yı kurdum ama programlarım calısmıyor hersey ıcın sımdıden tesekkur ederım allah razı olsun

ilk mesajda ati sata sürücülerinin konusunda link veriliyor.

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti kingraspi » 03 Arl 2009, 20:48

saka abi kolay gelsin bişe soracam bu cd yi olusturuorum ancak kurulumda iastor.sys hatası alıyorum. ilk sayfada söledigin gibi notepad de acıp degistirdim degerini. ancak sonradan degistir dedigin dosya adı bende IASTOR olarak görünüo senin yazdıgın gibi küçük harf diil ondan olabilirmi acaba? ban bi yardımcı olursanız sewinirim iki gündür 28 tane cd yazdım mecburiyetten:)))
kingraspi
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel