KaLaMaRoS » 19 Kas 2009, 10:23
Benim HP Pavilion dv6 1143 et notebookum var. Vistadan kurtulmak istedim ve driver bulmaya giriştiğimde size ulaştım. gerçekten çok güzel paylaşımlar yapmışsınız öncelikle hem kutlar hem de çok teşekkür ederim sizlere. Fakat ben tüm söylenilenleri indirmeme ve yapmama rağmen hala XP kuramadım. nedenini bilemiyorum ama ne denersem deneyeyim iastor.sys veya iaStor.sys dosyası bozuk uyarısı veriyor. yaptığım işlemleri anlatayım isterseniz.
öncelikle Win XP Pro CD mi c:/ altına kopyaladım (nlite programı birtek orada gördü). ancak CD'mde bozukluk olduğu için I386/win9xmig/mapi altındaki 80.rar, 802.rar, 803.rar, 98map.rar, 98omi.rar, 40.rar ve Valueadd/msft/usmt altındaki sysmod.dll dosyalarını SP2' li bir CD'mden aktardım. daha sonra 64 bitlik daha önceden verdiğiniz linkten indirdiğim driverleri D:/ altına sata driver klasörü olarak kopyaladım ve nlite ile tarif edildiği üzere birleştirme işlemini yaptım. ilk bu şekilde denedim ve iaStor.sys bozuk uyarısı aldım. daha sonra tekrar tarif edildiği gibi düzeltmeleri yaptım (iaStor ları iastor yaptım), bende iastor.sy_ olarak görünmüyordu her seferinde IASTOR.SY_ olarak görünüyordu zaten onedenle burada bir değişikliğe hiç gitmedim. ama yine de bu sefer iastor.sys bozuk hatası verdi.
Sabah bu sefer de XP yi direkt olarak SP2 li CD'mden yükledim (o sorunsuz birşekilde kopyalıyor tüm dosyaları çünkü). ve yine benzer düzeltmeleri yaparak bir CD oluşturdum ve yine iastor.sys bozuk hatası verdi. kafayı yiyeceğim, çünkü hp teknik servisi driverları bulamazsınız dedi ama bulmama rağmen vistadan kurtulamıyorum. lütfen bana acil bir yardım eli uzatırsanız çok sevinirim...ne yapmam lazım bilmiyorum...