Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Lütfen yardım edin ..?

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Lütfen yardım edin ..?

İleti cam3ron » 10 Ekm 2009, 18:43

selam arkadaÅŸlar..

Bugün vistadan xp'ye dönmek için adım attım.. ilk olarak driverlerini indirdim.. ;)
Saten daha önceden Xp sp3 entegresiz bir cd mevcuttu..Acer 5536g kullnıyorum sanırım sata hdd miymiş neymiş..fazla donanımlardan anlamam ama kendime güvendim..daha sonra (Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.) bu konudaki gibi.. sp3' cd'me adım adım sata entegre ettim anakartım ati chiplimi onuda bilmiyorum herneyse nLite prgramı ile yeni bir cd oluşturdum.. taktık önyükleme için bir tuşa basın dedi bastım.. devam ettim daha sonra mavi ekran cıktı karşıma (sanırım doğru entegre edemedim yada doru satayı bulamadım).. google'de araştırdım bu sorunu vatandaşın biri "biosdan SATA HDD:ICHE HDD die bir seçenek goreceksınız o seçeneği SATA HDD:IDE HDD olarak değiştirin " demiş yaptım.. mavi ekran olayına çözüm buldum..ama kendimi kandıırmışım heralde herneyse.. devam ettim.. e:acer vardı silip windowsu kurmaya başladım baya'da bir uzun sürdü 2 saat civarı herneyse kurulum bitti son adımlar kalmıştı artık.. saat tarih ayarlı... orlara geldiğimde Laptopum kendini kapattı 4 kere açıp denememe rağmen laptop kendini kaptıyor buna bir çare bulmam lazım arkadaşlar..laptopum 3 aylık evham yaptım..inş. önemli bir sorun değildir.. acaba entegreli bir xp bulup onunlamı denesem lütfen bana yardım edin.. özellikle @saka abi yorumlarını bekliyorum
[aglamak]

Belki konuyu yanlış yere actım k.bakmayın şuan cok bozuk moralim özellikle haftasonuna gelmesi beni dahada üzdü lütfen buna bir çözüm bulun arkadaşlar en azından cciddi bir problem olmasın bu bana yeter iyi günler iyi forumlar
cam3ron
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Lütfen yardım edin ..?

İleti saka » 10 Ekm 2009, 20:52

Bu notebook ati çipsete sahip ati sata sürücüleri ile işlem yapmak lazım.
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

Re: Lütfen yardım edin ..?

İleti cam3ron » 10 Ekm 2009, 22:46

saka abi peki bu konuda aradaş yorum yapmış

arkadaşlar Acer Aspire 5536 5536G laptoplar için burada verilen sata driverları hatalı.Amd M780G chipset için sata driverı indirin.onu koyun cde ye oluyor.benim denemediğim nane kalmadı en son bu şekilde kurdum...
driver buradan raid surucusunu indirin. ; http://game.amd.com/us-en/drivers_chipset.aspx

Read more: notebook-genel-f24/ati-sata-suruculeri-ve-sata-disk-sorununa-cozum-yontemi-t6696-20.html#ixzz0TZHIYHW3

bunu ben bulamadm direk indirme linki sölermsn,
cam3ron
Yeni Üye
Yeni Üye

Notebook Genel