Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

İleti baybora38 » 17 Oca 2008, 09:58

ben de kurdum fakat açılışta xp ile başlıyor.vista hiç görünmüyor.c: de vistanın dosyaları olduğu gibi görünüyor fakat açılışta seçim yapamıyorum.ne yapmam gerek...şimdiden teşekkürler..
baybora38
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 17 Oca 2008, 10:11

İlk mesajı bir daha okumanızı öneririm.
- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti avci75 » 17 Oca 2008, 21:54

slm arkadaşlar. vistayı kaldırıp xp kurmak isteyen arkadaşlar, en kolay çözüm, ....
önce linux la format atın sonra xp yi kurun, en basit yöntem bu:))
avci75
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti deftones81 » 22 Oca 2008, 08:18

onceki makalelerinizde okuum ve siteye yeni uye oldum hem 2 sistem (xp ve vista) hem de xp kurulunda soylenen herseyi yaparak durumu hallettim....

eklemek istedigim 5520g 400 serisinde bluetooth olmadigi icin driveri kurunca xp acildiktan 20 sn sonra kitleniyordu. safe mode la acip acilisi kapattim ve xp de tekrar normal sekilde acip tamamen kaldirdim driverlari vs vs... herneyse eline saglik dostum.
deftones81
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ansyshaluk » 22 Oca 2008, 11:37

saka yazdı:Merhaba,
İlk mesajda anlatılanları yapıp iki işletim sistemini aynı anda çalıştıramayan var mı?

Eğer olmadıysa aşağıda yazdıklarımı yapıp denermisiniz?
Sonucu yazar mısınız?

1. Windows Gezgini‘ni açın ve Araçlar > Klasör Seçenekleri menüsünü seçin. Karşınıza gelen pencerede Görünüm sekmesine gelin ve Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyerek Tamam düğmesine basın ve pencereyi kapatın.

2. Windows Vista yüklü sürücünüzdeki Boot klasörünü ve bootmgr dosyasını kopyalayın ve Windows XP yüklediğiniz sürücüye yapıştırın.

3. Daha önce indirdiğiniz VistaBootPRO yazılımını çalıştırın ve Bootloader sekmesine geçin. ” Reinstall the Vista bootloader” seçeneğini seçip ” Apply” düğmesine basın

4. Şimdi ” Manage OS Entries” sekmesine gidin ve ” Add new operating system entry” seçeneğini işaretleyin ve ” Windows Legacy” seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Yeni işletim sisteminin adını yazıp [örn. Windows XP] yüklü olduğu sürücüyü seçin [XP için ntldr dosyasının olduğu sürücü] ve ” Apply” düğmesine basın.

Merhaba arkadaşlar;
İlk mesajda anlatılanları yapıp iki işletim sistemini aynı anda çalıştıramadık ve yukarıda anlatılanlar yardımıyla(EasyBCD programına gerek olmadan) sorunu aştık.

Çok teşekkür ederiz...

ansyshaluk
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti jonjonbaba » 22 Oca 2008, 14:23

emeğine sağlık hacı dün itibariyle vistalı notebooka xp kurdum...
jonjonbaba
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti eko512 » 22 Oca 2008, 22:26

Tebrikler Güzel Yazı....

eko512
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti kurmay777 » 25 Oca 2008, 13:38

Merhaba c de vistam kurulu iken d ye xp kurdum artık bilg. xp den açılıyor ilk sayfadakileri yapmaya çalıştım ama vistabootpro daki install bootloader butonu xp de çıkmıyor neden acaba.. bilg. toshiba a200 1ah yardımcı olabilirmisiniz..
kurmay777
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti kurmay777 » 25 Oca 2008, 23:25

Arkadaşlar ben sorunu çözdüm.. xp yükleme ile ilgili dosyalarını tamamalamak lazım mesela Windows Installer vs.. Anakart driverlarınıda yüklediniz mi oluyor..
kurmay777
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti reddevill21 » 29 Oca 2008, 13:40

arkadaşlar çalışmanız için teşekkür ederim öncelikle benim hdd c : vista , d : xp var ben hp pav dv6640 kullanıyorum ayrıca cift işletim sistemi yaptım yalnız benim istedigim
c : xp d : vista olması bana yardımcı olurmusunuz
reddevill21
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel