Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

İleti DoKuZuNCuKaPI » 18 Arl 2007, 21:41

Söylenenleri harfiyen yaptım olmadı sonra vista partitionındaki boot klasörünü atayım d: ye dedim öyle bir klasör bulamadım şuan vista boot pro ile vista aktifleşti işletim sistemi seçim menüsüde başta çıkmıyor ehehe kaldım böyle Vista ile başbaşa xp yide boşa kurduk araştırıyorum bakalım neyse sağlık olsun. :D

Edit: Tamamdır sorunu hallettim gerçi bu kadar uğraşacağıma vista yı ve xp yi kaldırıp önce xp sonra vista kurardım ya neyse :D
DoKuZuNCuKaPI
Üye
Üye

İleti officer » 26 Arl 2007, 22:30

Merhaba ;
öncelikle bu çok değerli değerli bilgileri bizimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.
ben Asus F3sv240 dr model laptopuma yeni kavuştum.herkes gibi bende çift işletim sistemi kurmak istiyorum.
windows xp yi güzelce kurup driver ları tanıttım.daha sonra vista boot ile vistaya geçtim ama easybcd programı ile başlangıçta boot menüsünü açılmıyor.hiç sormadan vista açılıyor.
resimde Xp için U diskine bakıyor gibi gözüküyor.son 3 saattir bununla uğraşıyorum.herşeyi en baştan tekrar kurup denedim ama hala aynı hatayı veriyor.Belki yardımcı olabilirsiniz.

officer
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Lagenti » 27 Arl 2007, 13:14

arkadaşlar vistabootpro yu ben indiremedim ndiren arkadaşlar bi gönderseniz... msn: y_sahan@yahoo.com

yada link verseniz de olur.
Lagenti
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 27 Arl 2007, 14:01

Lagenti yazdı:arkadaşlar vistabootpro yu ben indiremedim ndiren arkadaşlar bi gönderseniz... msn: y_sahan@yahoo.com

yada link verseniz de olur.

İndirememe sebebiniz nedir?
http://www.area59.org/vistabootpro/dl/V ... _3.3.0.exe
Tatildeyim, bu yüzden geç cevap veririm :)

- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti saka » 27 Arl 2007, 14:09

officer yazdı:Merhaba ;
öncelikle bu çok değerli değerli bilgileri bizimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.
ben Asus F3sv240 dr model laptopuma yeni kavuştum.herkes gibi bende çift işletim sistemi kurmak istiyorum.
windows xp yi güzelce kurup driver ları tanıttım.daha sonra vista boot ile vistaya geçtim ama easybcd programı ile başlangıçta boot menüsünü açılmıyor.hiç sormadan vista açılıyor.
resimde Xp için U diskine bakıyor gibi gözüküyor.son 3 saattir bununla uğraşıyorum.herşeyi en baştan tekrar kurup denedim ama hala aynı hatayı veriyor.Belki yardımcı olabilirsiniz.

U diski problemini çözersek sanırım sorun düzelecektir. Takıldığınız nokta nedir? Harfi değiştirmeye izin mi ver miyor?

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti officer » 27 Arl 2007, 14:31

Hayır.Xp nin oldugu D sürücüsünü U olarak ta değiştirdim ama hiçbirşey olmadı.tekrar vista başladı.Ne yaparsam yapayım easybcd programındaki Xp için kaynak disk olarak U görünüyor.Bugün en baştan tekrar deneyeceğim.Daha öncesinde harddiski 3'e bölmüştüm.Bu sefer 2'ye böldüm.Sonuçları size yazarım.
officer
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Lagenti » 27 Arl 2007, 20:21

Arkadaşlara Katkı sağlayanlara test edenlere yöneticilere teşekkür ederim.:) herşey güzel çalışıyorum notebook un

Lagenti
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti officer » 27 Arl 2007, 21:33

Şu anda tekrar denedim.Tekrar aynı hatayı verdi.Xp yüklü olan D sürücüsü yerine U sürücüsünde arıyor.Açılmıyor.
Acaba Easybcd programından başka bir program yokmu?Acaba windows Xp cd sinde mi bir sorun var? Bu 4. deneyişim oldu.Artık format atmak istemiyorum.Bu durumu da kabullenmek istemiyorum.Galiba xp ye veda vaktim geldi :)

Edit: Az önce farklı bir Xp cd ile denedim.Gene olmadı.
officer
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti hsandmanm » 30 Arl 2007, 15:33

Arkadaşlar ben de çift işletim sistemiyle kullanmak istiyorum, a200 1vl' ye XP yükleme başlığındaki herşeyi indirdim, sata destekli XP cd' si de hazır. Ama başlangıçta cd'den çalıştırdığımda kendi kendine yüklemeye başladı ve bir süre sonra mavi ekran verdi. Acaba bu XP' yi, hdd'nin vista kurulu olmayan bölümüne nasıl kurabilirim? (Herkes D bölümü demiş ama benim bölümüm E olarak geçiyor) Biraz işletim sistemi yükleme cahiliyim, kusura bakmayın.
Şimdiden teşekkürler, saygılar...
hsandmanm
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 30 Arl 2007, 17:58

hsandmanm yazdı:Arkadaşlar ben de çift işletim sistemiyle kullanmak istiyorum, a200 1vl' ye XP yükleme başlığındaki herşeyi indirdim, sata destekli XP cd' si de hazır. Ama başlangıçta cd'den çalıştırdığımda kendi kendine yüklemeye başladı ve bir süre sonra mavi ekran verdi. Acaba bu XP' yi, hdd'nin vista kurulu olmayan bölümüne nasıl kurabilirim? (Herkes D bölümü demiş ama benim bölümüm E olarak geçiyor) Biraz işletim sistemi yükleme cahiliyim, kusura bakmayın.
Şimdiden teşekkürler, saygılar...

Bu mavi ekran da ne yazıyor?
Yüksek ihtimalle cd oluştururken bir sorun olmuştur. Yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz.
D e f g farketmez işletim sistemi kurmak için. Gerekli ayarları da o harfe göre yapın yeter.

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

ÖncekiSonraki

Notebook Genel