Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

İleti saka » 17 Kas 2007, 19:25

Yaptığınız yada bildiğiniz herşeyi kafanızdan silin.
Vista'yı c ye kurun. Sonra d ye xp kurun. Burada anlatılanları yapın. sadece burada anlatılanları, anlatıldığı şekilde yaparsanız hiçbir sorun olmaz.

Yok eğer o eksik dosyayı bulacağım derseniz googledan arayabilirsiniz ama nasıl kurtarılır emin değilim.
- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti SBTECH » 18 Kas 2007, 11:33

Bende dediğiniz gibi yapıp dye yeniden xp kurup tekrar deniyeceeğim.İlginiz için teşekkürler
SBTECH
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti SanalBeyin » 22 Kas 2007, 22:36

Mükemmel...
Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Biraz önce gerçekleştirdim ve mükemmel sonuç. Gerçekten harika anlatmışsın. Bi kez daha teşekkür ediyorum yalnız bunu uygulayacak arkadaşlar ufak bir tavsiye: VistaBoot Pro programını kurmadan önce FrameWork de kurun ya da kuracağınız pc muhakkak internete bağlı olsun. Çünkü kurarken internete bağlanıp framework indiriyo... ARKADAŞIM GERÇEKTEN HARİKASIN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM MÜKEMMEL OLDU. Saygılar
SanalBeyin
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti palam » 29 Kas 2007, 16:34

yazı için önce teşekkür ederim. bu sayede xp ile laptopumuzu da kullanailiyoruz.

ben buradakileri takib ederek vista premim ve x i beraber kullanıyordum taki
premium beni çıldırtana dek.

sonra en naptım premium out business in dedim ve visa busuiness i c: ye kurdum.
ama bi sorun var bu sefer de xp ye ulaşamıyorum.
vistabootprodan add os yaptım ama ntdlr hatsı verip duruyor. sonra listede görünüyor.
yeniden başlatınca xp yi seçiyorum hata veriyor. haliyle business ten öteye geçemiyorum.
ama premiumdan çok iyi en azından 30 sn içinde kapanabiliyor.
o neydi be 10 dk bilgisayar kapnmıyordu vista premium la. beni vista must die gibi bir söylem üretmeye sevk ediyordu.
ama ben yine de xp ye ulaşmak istiyorum. formatsız var mı bu ntldr sıkıntısını açmanın yolu.??
palam
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 29 Kas 2007, 17:54

olmaz mı?

1-) Windows XP cdsi ile bilgisayarını aç (boot et).
2-) Windows kurulum ekranı karşına gelince klavyeden "R" tuşuna bas.
3-) Kurtarma konsoluna girişte yönetici (administrator) şifreni girmen gerekebilir. Eğer gerekirse şifreni gir ve devam et.
4-) Daha sonra kurtarma konsolundayken eksik olan ntldr ve ntdetect.com dosyasını C:\ içerisine kopyala. Aşağıdaki gibi.

copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\

5-) fixboot yaz enterla.
6-) fixmbr yaz enterla
7-) exit ile çık.
8-) Bilgisayarını tekrar başlat.

Örnek:
Resim

Not: eğer dosyaları bulmadıysanız burada var. http://uploaded.to/?id=a6242f

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti Dilmac » 30 Kas 2007, 12:13

Arkadaşlar benim C'de XP kurulu vistayı da kurmak istiyorum. Gözden kaçırmadıysam eğer hiç kimse XP C'de kurulu iken Vista kurmamış. Vistayı D'ye kurmaya çalışsam nasıl olur? Kurarken D'deki bilgiler gidermi?
IN LOVE WITH ASUS F3SA
Kullanıcı avatarı
Dilmac
Devamlı Üye
Devamlı Üye

İleti saka » 30 Kas 2007, 12:32

Aslında ben kurdum :) Eğer kurulum sırasında d diskine format atmazsanız bilgilerinize birşey olmuyor. Ben de olmadı en azından.

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti Dilmac » 30 Kas 2007, 12:42

Yani normal olarak DVD'yi takıyorum. Kurulum yeri olarak D diyorum ve kuruyorum ölemi? Daha sonra da ilk sayfadaki 2 programı kurup gerekli ayarlarımı yapıcam?
Yanlız D'deki bilgilerim giderse mahvolurum valla :D
IN LOVE WITH ASUS F3SA
Kullanıcı avatarı
Dilmac
Devamlı Üye
Devamlı Üye

İleti saka » 30 Kas 2007, 12:49

Her zaman yedek almanızı tavsiye ederim. bende silinmemesi sizde silinmeyeceği anlamına gelmeyebilir. Windows bu ne yapacağı belli olmaz.

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti Dilmac » 30 Kas 2007, 13:03

Peki saka şöyle bir yol izlesem nasıl olur.
Benim C 100 gb fazla bana 75 olsa yeterli bana. fazlalık 25 diyelim
D 150 GB bu da fazla 75 burda yeterli. 75 fazlalık.
C ve D yi mevcut olan sisteme hasar vermeden bölsem. Ortaya çıkan iki sürücüyü birleştirebilirmiyim? Yani C den artan 25le D'den artan 75i birleştirip 100GBlik yeni bir disk yapabilirmiyim?O zaman yeni oluşturduğum diske vistayı kurarım.
Biraz ütopikmi oldu ne :D AMa yapılabilirmi yapılırsa ne kullanmam gerekir.
IN LOVE WITH ASUS F3SA
Kullanıcı avatarı
Dilmac
Devamlı Üye
Devamlı Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel