Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

İleti baristhestrider » 01 Kas 2007, 20:01

rica ederim, benim de bi katkım olduysa ne mutlu bana...
baristhestrider
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti erhancakan » 05 Kas 2007, 22:26

hocam bu benim c deki vistayı kaldırmadan d ye xp yi kuramazmıyım walla tiksindim artık format atmaktan ilk aldığım gün 4 defa format attım daha format görmek istemiyorum yokmudur c deki vistaya dokunmadan d ye xp kurup çift işletim sistemi kullanmanın bi yöntemi :))
erhancakan
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti gorkem118r » 06 Kas 2007, 01:43

Bilgi ve paylasımlarınız icin tesekkürler :D
gorkem118r
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti maren » 11 Kas 2007, 12:28

dostum dediğin herşeyi yaptım ama bir sorun var bende de ikiye ayrılmıştı hard disk bende c yi ikiye böldüm tekrar ve c yi boş bırakıp diğerine xp krdum ve sorunsuz çalışıyo sonra vistayı kurdum c ye sonra senin dediklerini yaptım kopyalamaları yaptım programı kurdum çalıştırdım ama bana bir uyarı verdi:

"vistabootpro has detected that your BCD Registry is either missing or corrupt. it is recommended that you fix this problem in order to supress this message on further uses"

sonra 5 6 kez tamama bastıktan sonra program açılıyo dediklerini yapıyorum sonra kapatıp restart yapıyorum pc yi ama tekrar XP açılıyo vistayı başlatamadım neden olabilir acaba yardımcı olabilirmisin? teşekkürler şimdiden
maren
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 11 Kas 2007, 18:20

direk xp den açılıyorsa en baştaki işlemler teker teker yapar mısın?

- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti maren » 11 Kas 2007, 22:08

saka yazdı:direk xp den açılıyorsa en baştaki işlemler teker teker yapar mısın?

tekrar yaptım vistabootpro yu kaldırdım tekrar kurdum ama programı çalıştırdığımda tekrar aynı hatayı veriyo sonra açılıyo ama işe yaramıyo restart yaptığımda tekrar xp geliyo ekrana direk olarak acaba diyorum ben önce xpyi sonra recovery dvdsinden vistayı kurduğum içinmi olmuyo çünkü başka arkadaşlar xp yi sonradan kuruyo acaba ondan olabilirmi?
maren
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 11 Kas 2007, 22:21

Evet buradaki bir çok arkadaş önce vista varken xp kurdular ben dahil.

- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti gilendi » 13 Kas 2007, 12:45

guzel bır anlatım olmus ellerınıze saglık arkadasım
gilendi
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti adf__ » 14 Kas 2007, 00:10

arkadaşlar bende vista varken xp kurmak istedim ama hiç olmadı şimdi pc hiç açılmıyo xp ekranından sonra mavi ekran çıkıyo ve reset atıyo makina :(
adf__
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti SBTECH » 17 Kas 2007, 18:40

iYİ GÜNLER.
Öncelikle böyle kaliteli bir site yaptığınız için sizleri tebrik ederim.
Acer 5720G laptopuma vista yüklü olarak geldi.
Sata driveri içeren bir xp cd si oluşturdum ve bildiğim şekilde d sürücüsüne xp kurdum.Baktım sadece xp açılıyor.Vistadayken kurtarma dvd si oluşturmuştum.onu kullanıp vistayı yeniden yüklüyeyim belki açılışta ikisini birden görebilirim dedim.(işletim sistemlerinin eskiden yeniye doğru yüklenmesi gerektiği gibi kulaaktan dolma bir bilgim olduğu için böyle düşündüm.Kurtarma dvdsinden sistemi c ye geri yükledim.(D: de halen xp varken)ilk açılışta seçim yapmam gerekeceğini düşünüyordum fakat bu seferde yanlız vista açılıyordu.Sonra bu başlıktakki yazıyı gördüm ve vista altında kullanılacak olan Eaasy BCD programını indirdim ve yönergeleri eksiksiz olarak uyguladım.Açılışta iki işletim sisteminide gördüm ancak Microsoft Windows yazan yere tıkladığım da ntdlr eksik veya bozuk diyor.windows cd nizi takın vb gibi şeyler diyor.
NE yapmam gerekiyor.Yardım ederseniz size duacı olacağım .
TEŞEKKÜRLER...
SBTECH
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel