Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

İleti stargate » 16 Tem 2009, 12:14

Vista boot pro nun freeware sürümünü indirsem problem olurmu?
stargate
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Ozkur » 19 Tem 2009, 20:39

Karşımıza çıkan XP ve Vista işletim sistemlerinden birisini birkaç saniye sonra ön tanımlı olarak açmamız mümkün mü?
Yani işletim sistemini seçmemiz için çıkan ara yüz geldikten sonra bir tercih yapmazsak ön tanımlı olarak XP'yi açabilir miyim?

(280 iletinin hepsini okuyamadım fakat büyük bir bölümüne göz attım. Benzeri bir soruya rastlamadım. Arama da işe yaramadı.)
Ozkur
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti jokerfatih » 29 Tem 2009, 22:47

Ellerine sağlık kardeş Sonunda yaptım düzgün çalışıyor
jokerfatih
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti zagorrr » 09 Ağu 2009, 15:09

Merhabalar,
Ben de, c: sürücüsünde hal-i hazırda var olan Vista işletim sistemine ek olarak başka bir partisyona XP yüklemek ve iki işletim sisteminden hangisinin kullanılacağını açılıştaki menü vasıtasıyla seçmek isteyen binlerce kullanıcıdan biriyim.
Konuyu 1. sayfadan itibaren takip edebildim. Fakat 1. sayfada bahsi geçen programlardan VistaBootPro isimli olanı ilgili bağlantıdan indirmek için ödeme yapmak gerekiyor. Sanırım önceden "freeware" iken piyasada gördüğü rağbet üzerine belirli bir ücret ile sunulmaya başlanmış.

* Bu programı bahsi geçen amaç doğrultusunda kullanmak için mutlaka lisansı satın almamız gerekiyor mu? Alternatif olarak önerilebilecek başka bir program var mıdır?

* Windows XP with SP3 diski ile SATA HDD problemi olmadan XP yüklemek mümkün müdür?

* (saka Beyin dikkatine) Asus N51VF laptop için hazırlamış olduğunuz WinXP sürücüleri ilgili bağlantılardan indirilememektedir. Mümkünse bağlantıları yenileyebilir misiniz?
zagorrr
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti beddua52 » 10 Ağu 2009, 08:52

Slm saka kardeş.bende acer 6930g bi laptop var.anlatığın yöntemlerle vista üzerine xp kurarak çift isletim sistemi kullanmaya çalıştım.Oldu da aslında açılışta dos ortamında wista mı xp i diye soruyo.ama sıkıntı şu biosta adventure mensu altında "sata mode " diye bi ayar var bu ayarı "ide"olarak değişitrmeyince xp açılmıyor.ide yapıyorum bu sefer vista açılmıyo.yani işleitm sistemini seçmeden önce her seferinde bios ayarını değiştirmem gerekiyor.bu konulda çok aciil yardım bekliyorum.ilginize şimdiden tşkr ederim .

beddua52
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 10 Ağu 2009, 10:11

beddua52 yazdı:Slm saka kardeş.bende acer 6930g bi laptop var.anlatığın yöntemlerle vista üzerine xp kurarak çift isletim sistemi kullanmaya çalıştım.Oldu da aslında açılışta dos ortamında wista mı xp i diye soruyo.ama sıkıntı şu biosta adventure mensu altında "sata mode " diye bi ayar var bu ayarı "ide"olarak değişitrmeyince xp açılmıyor.ide yapıyorum bu sefer vista açılmıyo.yani işleitm sistemini seçmeden önce her seferinde bios ayarını değiştirmem gerekiyor.bu konulda çok aciil yardım bekliyorum.ilginize şimdiden tşkr ederim .

xp yi kurarken sata sürücüleri eklemiş bir xp cdsi kullanmanız gerekirdi.

Biostan sata özelliğini kapatmak. ve xp yi kurduktan sonra sata sürücülerini kurarak tekrar sata özelliğini açmak. Ben birinci yöntemi. öneriyorum. Ama gene de başka bir yol daha olduğunu görmeniz için aşağıdakini yazdım.

1.sata sürücülerini indirin. http://www.notebookdriverdownload.net/f ... driver.rar
2.Bilgisayarıma sağ tıklayın, özellikler, donanım, aygıt yöneticisini açın.
3.IDE ATA/ATAPI denetleyicileri seçin. Birincil IDE kanalına sağ tıklayın ve sürücüleri güncelleştiri seçin.
4.Windows Update sitesine bağlanmayın yani Hayır. Bu kez değil seçeneğini işaretleyin.
5.Listeden ya da belirtilen konumdan yükle’yi seçin.
6.Arama.Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim’i tıklayın.
7.Disketi var seçeneğini seçin ve az önce kopyaladığınız dosyaların olduğu klasörü gösterin. 2 dosyadan iachi olanı seçin. İlerleyin.
8.Karşınıza bir kaç seçenek çıkacak. Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M) i seçin.
9.Gerekli driverleri sistemizine yükleyecek ve Restart etmenizi isteyecektir.
10.Yeniden başladığında hata verecektir. Sebebi ise biosta sata’nın kapatılmış olmasıdır. Bios’a girin ve sata özelliğini aktif hale getirin. Böylece sata hdd kullanan bir windows xp işletim sisteminiz olacaktır.
11.Yeniden başladığında windows normal olarak açılacaktır. Bilgisayarıma sağ tıklayın, özellikler, donanım, aygıt yöneticisini açın. IDE ATA/ATAPI denetleyicileri seçin. Yanında sarı bir ünlem işareti olan “Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller” seçeneğine sağ tıklayıp güncelle diyin. İndirmiş olduğunuz sata sürücü klasörünü tekrar gösterin. Otamatik olarak yükleyip tekrar başlamasını isticektir. Açılış sırasında biostan tekrar sata özelliğini açın.
- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti beddua52 » 12 Ağu 2009, 13:15

selam saka kardeş.hocam yazdıklarını aynen uyguladım.sata sürücüsünü indirip,aygıt yönetcisinden söyledğin sürücüyü güncelledim.açılışta dedği gibi hata verdi.ancak biostan sata özelliğini açtığım halde xp açılmıyor.yani söylediklerini 10. adıma kadar yaptım şuan xp ne sata modunda ne de ide modunda açılıyor.elimde sizin anlatığınız yöntemler oluşturulmuş bi xp cd si yeninden xp kursam değişen bi şey olur mu.acil yardım??????

beddua52
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti sago.keje » 13 Ağu 2009, 14:35

saka bey tüm anlatımlarınız için size çook teşekkürler başka hiç bir forumdA böle güzel bir anlatım yok size küçük bi sorum olcak ilgilenirseniz sevinirm..
kendi hatalrımdan dolayı yaklaşık 15. formatta 2 işletim sistemi araasındaki geçişi yapdm ama dediğim gibi küçük bi sorunum var boot ekranı gelince işletim sistemlerinden birini seçip entera basıyorum fakat makina rest. atıp aynı sayfa tekrar geliyor aynı seçimi bir daha yaparsam öle açılıyor buda visata da sistem onarmaya gitmesne sebep oluyor ilgilenirseniz şimdiden teşekkürler (sayfaların yaklaşık yarısını okudum buna benzer bi sorun bulamadığım için yazdm)
sago.keje
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti emine67 » 14 Ağu 2009, 09:46

selam vistabootproyu ücretsiz indirebileceğimiz biyer var mı ben buldum ama alttaki apply düğmeleri gözükmüyor yardımcı olur musunuz lütfen
emine67
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti onetoxic » 06 Ekm 2009, 13:28

vistaboot tool programı var mı sende
onetoxic
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel