Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

İleti saka » 28 Ekm 2007, 11:40

merhaba kardeÅŸ
acer aspire 5614z laptop aldım verdiğin bilgileri okudum vbe aklıma yattı
d sürücüsüne xp yi kurdum artık xp ile başlıyor. easybcd ve vistabootpro programölarınıda indirdim fakat ikisinide kullanamıyorum hata veriyor. ve sürücüleride yükleyemedim aygıt yöneticisinde bir sürü tanınamayan donanım var acilenm yardımlarını bekliyorum... msn enderarslan58@hotmail.com

programlar nasıl bir hata veriyor acaba?
- Facebook sayfamız açıldı. Buraya tıklayın.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti sampras1 » 30 Ekm 2007, 22:27

Xp'yi D'ye yüklüyoruz ya formt atmadan, CD'yi direk takıp setup dosyasına tıklasam oluyo mu normal program yükler gibi yoksa yine her halikarda biosa girip cd'den başlat deyip yeniden başlatarak mı kurmalıyız. Biliyorum çok acemiyim, size bu soru çok saçma gelebilir ama cevabınızı bekliyorum, çünkü artık kuruluma başlıycam allahın izniyle:)
sampras1
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 30 Ekm 2007, 22:57

Cd den başlayıp normal kurulum yapacaksın. Xp nin yükleneceği yer olarak d diskini seçeceksin.

- Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için buraya tıklayıp abone olun.

- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti sampras1 » 31 Ekm 2007, 01:11

D'ye XP'yi kurmuş bulunmaktayım. bazı driverları yüklerken sorun çıkardı ama bunları diğer başlıkta yazmalıyım. xp den vistaya geçiş gayet başarılı oldu ama vistadan xp ye geçmek isterken easy bcd'de driverı d olarak seçemedim c yi default yapmışlar ve değiştirilemez bir haldeydi. ben de bu durumda ok dedim ve xp sorunsuzca açılabildi. Herşey için bu başlığa açan arkadaşa ve özellikle saka'ya çok teşekkür ederim. iyi geceler...
sampras1
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 31 Ekm 2007, 07:16

sampras1 yazdı:D'ye XP'yi kurmuş bulunmaktayım. bazı driverları yüklerken sorun çıkardı ama bunları diğer başlıkta yazmalıyım. xp den vistaya geçiş gayet başarılı oldu ama vistadan xp ye geçmek isterken easy bcd'de driverı d olarak seçemedim c yi default yapmışlar ve değiştirilemez bir haldeydi. ben de bu durumda ok dedim ve xp sorunsuzca açılabildi. Herşey için bu başlığa açan arkadaşa ve özellikle saka'ya çok teşekkür ederim. iyi geceler...

Åžu an hem vista hem de xp yi kullanabiliyor musun?
Bir sorun yok deÄŸil mi?
Sadece ilk mesajdakiler mi yaptın?

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti sampras1 » 31 Ekm 2007, 08:15

evet sadece ilk mesajdakileri yaptım. dediğim gibi easy bcd'de xp'yi göstermek için d'yi seçemedim, c seçili olarak yapıldı ama yine de şu an açılışta sorunsuz vistayı da açabiliyorum xp'yi de... tekrar tekrar teşekkürler:)
sampras1
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti baristhestrider » 01 Kas 2007, 03:23

selam arkadaşlar, toshiba a200-1ah notebook sahibiyim ve D sürücüme xp kurup hem vista hem xp kullanmak istiyorum dual-boot olarak. sata driverlı xp cd'si, driverlar vs. herşeyi hazırladım fakat aklıma son anda birşey takıldı. toshiba a200 modeline xp kurulumu başlığında anlatıldığına göre xp kurmak için bir bios update gerekiyor, ve bu xp biosu doğal olarak. fakat ben vistayı silmeyeceğim için bu durum bir sorun yaratmaz mı? yani dual-boot olayını bu başlıkta anlatıldığı gibi halledince notebook'u vista ile açmak istediğimde bir sorun yaşarmıyım acaba? çünkü bios'um xp biosu olmuş olacak. bu başlıkta anlatılanları toshiba a200-1ah üzerinde deneyen oldu? bu modelde hem vista hem xp kullanan arkadaşlar var mı?

bu konudaki fikirlerinizi acele bekliyorum arkadaşlar, bu xp işine ona göre girişicem veya vazgeçicem çünkü, şuan herşey elimde hazır, tüm hazırlıklarımı yaptım bekliyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

baristhestrider
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 01 Kas 2007, 10:08

Bios işletim sistemi bağımsızdır. Yani bios update etmen ile herhangi bir sorun olmayacaktır.

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti baristhestrider » 01 Kas 2007, 19:16

bugün xp kurulumunu gerçekleştirdim ve dual-boot olarak hem vista hem xp'yi sorunsuz olarak kullanabiliyorum, bilgiler için çok teşekkürler, elinize sağlık...

EasyBCD programında xp'yi eklerken sürücü seçmede problem yaşayanlar olmuş (default olarak C geliyor ve değiştirilemiyor), aynı sorunu ben de yaşadım, sonra çözümünü buldum, hemen anlatayım, benim de bi katkım olsun;

vista'nin C sürücüsünde, xp'nin de D sürücüsünde kurulu olduğunu varsayıyorum,
EasyBCD programında "add an entry" kısmında "windows nt/2k/xp" seçeneğini seçince aşağıdaki "drive" seçeneği default olarak C oluyor ve değiştirilemiyor. bunu önlemek için işletim sistemini seçmeden önce drive'ı seçmek yeterli oldu bende, yani ilk önce drive olarak D'yi seçtim, sonra işletim sistemi olarak xp seçtim, şuan herşey sorunsuz çalışıyor...
baristhestrider
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 01 Kas 2007, 19:32

baristhestrider yazdı:bugün xp kurulumunu gerçekleştirdim ve dual-boot olarak hem vista hem xp'yi sorunsuz olarak kullanabiliyorum, bilgiler için çok teşekkürler, elinize sağlık...

EasyBCD programında xp'yi eklerken sürücü seçmede problem yaşayanlar olmuş (default olarak C geliyor ve değiştirilemiyor), aynı sorunu ben de yaşadım, sonra çözümünü buldum, hemen anlatayım, benim de bi katkım olsun;

vista'nin C sürücüsünde, xp'nin de D sürücüsünde kurulu olduğunu varsayıyorum,
EasyBCD programında "add an entry" kısmında "windows nt/2k/xp" seçeneğini seçince aşağıdaki "drive" seçeneği default olarak C oluyor ve değiştirilemiyor. bunu önlemek için işletim sistemini seçmeden önce drive'ı seçmek yeterli oldu bende, yani ilk önce drive olarak D'yi seçtim, sonra işletim sistemi olarak xp seçtim, şuan herşey sorunsuz çalışıyor...

Çözüm için teşekkürler. İzninle ilk mesaja ekliyorum.

Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

ÖncekiSonraki

Notebook Genel