Senao

Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Aynı anda hem Vista hem xp nasıl kullanılır? burada

İleti erhancakan » 18 Ekm 2007, 13:20

mrb bu söyledigin programları yüklemeden ve kurmadan önce pc de vista yüklü iken windows xp cd sini takıp xp yi d ye kurduktan sonramı bu sölediklerini yapcaz :)
erhancakan
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 18 Ekm 2007, 15:22

Gereken programı xp ye kurun diye yazdığına göre sanırsam ki hatta kesin ki önce xp yi kurmak lazım :)
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti SkyJacker » 20 Ekm 2007, 22:44

merhaba ;
öncelikle teşekkür ediyorum güzel bir döküman . sormak istediğim iki soru var . toshiba kullanıcısıym. core duo 1.66 ghz işlemci var acaba 2 işletim sistemi kursam performans düşüşü olur mu ? diğer sorumda şu an vista kurulu laptopda üzerine direkt xp kurabiliyormuyuz? teşekkürler .
SkyJacker
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 20 Ekm 2007, 22:54

1. Performans düşüşü olmaz. sonuçta ikisi aynı anda çalışmayacak. Biri çalışırken diğeri kapalı olacak.
2. Bence xp yi d diskine kurmak daha sağlıklı. Ama c ye format atarak c ye de kurabilirsin.
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti SkyJacker » 20 Ekm 2007, 22:57

cevabınız için teşekkür ederim . biraz acemiyimde bu konuda . sanırım önce xp kurmak gerekiyor . o zaman temiz bir format atıp önce xp yi sonrada vistayı kurup bu işlemleri uygulamak daha sağlıklı

SkyJacker
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti sampras1 » 25 Ekm 2007, 23:34

xp'yi D'ye kurmamız gerektiğini söylemişsiniz, peki bunu yaparken D'ye format atmak gerekiyor mu yoksa D'de var olan dosyalarımız yine yerinde kalabilir mi, kalacak mı?
sampras1
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 26 Ekm 2007, 00:03

format atmanıza gerek yok.

www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti saka » 27 Ekm 2007, 21:19

Merhaba,
İlk mesajda anlatılanları yapıp iki işletim sistemini aynı anda çalıştıramayan var mı?

Eğer olmadıysa aşağıda yazdıklarımı yapıp denermisiniz?
Sonucu yazar mısınız?

1. Windows Gezgini‘ni açın ve Araçlar > Klasör Seçenekleri menüsünü seçin. Karşınıza gelen pencerede Görünüm sekmesine gelin ve Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyerek Tamam düğmesine basın ve pencereyi kapatın.

2. Windows Vista yüklü sürücünüzdeki Boot klasörünü ve bootmgr dosyasını kopyalayın ve Windows XP yüklediğiniz sürücüye yapıştırın.

3. Daha önce indirdiğiniz VistaBootPRO yazılımını çalıştırın ve Bootloader sekmesine geçin. ” Reinstall the Vista bootloader” seçeneğini seçip ” Apply” düğmesine basın

4. Şimdi ” Manage OS Entries” sekmesine gidin ve ” Add new operating system entry” seçeneğini işaretleyin ve ” Windows Legacy” seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Yeni işletim sisteminin adını yazıp [örn. Windows XP] yüklü olduğu sürücüyü seçin [XP için ntldr dosyasının olduğu sürücü] ve ” Apply” düğmesine basın.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti enderarslan58 » 28 Ekm 2007, 11:29

merhaba kardeş
acer aspire 5614z laptop aldım verdiğin bilgileri okudum vbe aklıma yattı
d sürücüsüne xp yi kurdum artık xp ile başlıyor. easybcd ve vistabootpro programölarınıda indirdim fakat ikisinide kullanamıyorum hata veriyor. ve sürücüleride yükleyemedim aygıt yöneticisinde bir sürü tanınamayan donanım var acilenm yardımlarını bekliyorum... msn enderarslan58@hotmail.com
enderarslan58
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti enderarslan58 » 28 Ekm 2007, 11:32

valla vista yüklü c sürücüsünde boot klasörüde yok ne yapacam yaa kafayı yiyicem şimdi. lütfen yardım edin.
enderarslan58
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel