Yeni inceleme, haber ve notebook modellerinden en hızlı haberdar olmak için mail adresinizi yazın.

Önemli Not : Gelen maili onaylamayı unutmayın.

Ati sata sürücüleri ve sata disk sorununa çözüm yöntemi

Notebook ve netbook'lar hakkında genel konular.

Re: Burayı okumadan haraket etmeyin !!!

İleti saka » 02 Tem 2009, 18:21

xxjackxx yazdı:arkadaşlar Acer Aspire 5536 5536G laptoplar için burada verilen sata driverları hatalı.Amd M780G chipset için sata driverı indirin.onu koyun cde ye oluyor.benim denemediğim nane kalmadı en son bu şekilde kurdum...
driver buradan raid surucusunu indirin. ; http://game.amd.com/us-en/drivers_chipset.aspx
indirdiğiniz dosyayı Nlite ile entegre edin ve en önemlisi entegre edeceğiniz xp nin temiz olması yani daha önceden içine başka sata driver ı entegre edilmemiş olması. Son olarak bide şuna dikkat edin.kurarken restart edebilir yılmayın devam edin kuruyor xp yi.

Uyarı için teşekkürler. söylediğiniz sürücüyü sitemize de ekledim. isteyenler şuradan indirebilirler.
notebook_driver/130/Ati-sata-driver-for-SB7xx-series.html
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

Re: Ati sata sürücüleri ve sata disk sorununa çözüm yöntemi

İleti becktak » 07 Tem 2009, 01:18

Selamlar..

Elimde Hp dv6-1160et laptop var ne yaptıysam xp ye çeviremedim..Nliteı krdum , sata driver xp cdsine anlattığınız gibi entegre ettim..Yinede kur başlatılırken mavi ekran hatası alıyorum çözümü nedir ? yardım ederseniz sevinirim..
becktak
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 07 Tem 2009, 10:32

becktak yazdı:Selamlar..

Elimde Hp dv6-1160et laptop var ne yaptıysam xp ye çeviremedim..Nliteı krdum , sata driver xp cdsine anlattığınız gibi entegre ettim..Yinede kur başlatılırken mavi ekran hatası alıyorum çözümü nedir ? yardım ederseniz sevinirim..

yanlış sata sürücüleri deniyorsunuz. intel sata sürücüleri ile işlem yapmalısınız.
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti hakano21 » 07 AÄŸu 2009, 02:59

arkadaşlar benim toshiba a 210 16 g laptopum var forumda dile getirilen işlemleri yaptım eklentisiz bir windows cd si ve ati chipset sata driverları falan tamam windows cd sini yazdırdım ve formatı attım.Bilgisayar dosya sistemini değiştirdi fakat tam xp kurulumuna geçerken bilgisayardan tık diye bi ses geliyo ve aniden bilgisayar kapanıyor açıyorum kuruluma devam etmek için fakat aynısı oluyor neden olduğunu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim...
hakano21
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti asempatik » 31 AÄŸu 2009, 15:52

emeğinize ellerinize sağlık

asempatik
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti kuruwa » 01 Eyl 2009, 11:47

sp2 lı var bendede yaptım olmadı daha önce itelınleri eklemiştim ama değişiklikler yapmıstım tam hatırlamıyorum ama sendekiyle sp2 lide olmadı...

bu arada bakıyorum sende x64 driver'ıda göstermekte ama verdiğinde sadece x86 var içinde ve tex mode geçmiyor o driverla

biraz önce masa ustu makeneme de yaptım ekleme windows a sendekı suruculerde hata var gibi ne attıysam tex moda geçti ama sendekınde tık yok
En son Error! tarafından, 03 Eyl 2009, 03:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: Flood Yapmak+Tamamı Büyük Harfle Yazmak Yasak!!!
kuruwa
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti cmk21 » 04 Eyl 2009, 00:45

ben verdiğiniz 32 ve 64 sataları entegre ettim ama hep mavi ekran aşağıdaki kodu veriyor yarımcı olabilimrimisiniz

HP TOUCH SMART TX2-1025DX 0X0000007B hata kodu

cmk21
Üye
Üye

İleti by_dino » 04 Eyl 2009, 07:37

Üstad merhaba... Sata sürücülü cd oluştururken 6. adımı sizin anlattığınız gibi gerçekleştiremiyorum. ahcix86 dosyasını açtığımızda 'sürücü entegrasyon seçenekleri' sayfası açılmıyor ve dolayısıyla " AMD ACHI Compatible RAID Controller-x86 Platform" satırını seçemiyorum. Böyle olduğu halde işleme devam ettiğimde cd oluşuyor fakat tekrar kurulum esnasında mavi ekran hatası veriyor... Bu arada bilgisayarın tam modeli dv5-1005et ... Bizimle bu kadar bilgi paylaştığınız için size çok müteşekkirim...
by_dino
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 04 Eyl 2009, 08:47

by_dino yazdı:Üstad merhaba... Sata sürücülü cd oluştururken 6. adımı sizin anlattığınız gibi gerçekleştiremiyorum. ahcix86 dosyasını açtığımızda 'sürücü entegrasyon seçenekleri' sayfası açılmıyor ve dolayısıyla " AMD ACHI Compatible RAID Controller-x86 Platform" satırını seçemiyorum. Böyle olduğu halde işleme devam ettiğimde cd oluşuyor fakat tekrar kurulum esnasında mavi ekran hatası veriyor... Bu arada bilgisayarın tam modeli dv5-1005et ... Bizimle bu kadar bilgi paylaştığınız için size çok müteşekkirim...

Sürücüleri değiştirdim. 6. adımda x86 klasörünün tamamını seçerek deneyip sonucu yazar mısınız
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti cmk21 » 05 Eyl 2009, 12:23

sayın saka,
ben satalı cdyi hazıradım fakat sorunum hala devam ediyor yardımcı olursan sevinirim.
xp yi kuararken mavi ekran hatası vermeye devam ediyor
0X0000007B hata kodu bu. satadan mı kaynaklanıyor artık bende bilemiyorum yardımcı olursan sevinirim.

amd 64 bit iÅŸlmeci var
cmk21
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Notebook Genel