vista'da yerel ağ problemi

Konu, 'İşletim Sistemleri ve Diğer Yazılımlar' kısmında ahmet19 tarafından paylaşıldı.

  1. ahmet19

    ahmet19 Yeni Üye

    arkadaşlar merhaba geçen bir arkadaşım evine internet aldı bende onun modemini cd de anlatılan şekilde kurdum bilgisayar ethernet kablosu ile problemsiz internete bağlanıyordu ama haliyle kablosuz bağlantı olması gerekiyordu kablosuz ayarları yaparken bir hata yaptım bir türlü kurulum yapamadım bende programı tekrar kurmak için sildim. bu arada yanlışlıkla ağ bağlantı ayarlarını kurcaladım yeni ağ kur dedim ve bilgisayar kendi bir yerel ağ kurdu benden şifre ve kullanıcı adı istedi onları yazdım.

    tekrar kurulum cd sini takıp yeniden kurulum yaptığımda bütün işlemler tamamlandı ama explorer i açıp bir siteye girmek istediğimde örnek Google yazdığımda bir yönlendime yapıyor ve com un sonuna yerel ağ kullanıcı adı ve şifresini yazıp siiteye bağlanmaya çalışıyor ve haliyle sayfa bulunamıyor.ne ethernet nede kablosuz ile internete bağlanamıyorum.modem telekom un verdiği modemlerden.

    ben şimdi nasıl bir hata yaptım çözemedim xp olsa çözerdim ama vistayı pek bilmiyorum. o yerel ağ bağlantısı ile ilgili problem nedir sizce.
     
  2. karaf

    karaf Yeni Üye

    Kurulum programını kaldırıp, modemide resetleyerek yeniden ayar yapsanız daha iyi olacaktır.

    İsterseniz yazılımını kurmaya gerek kalmadan modem ethernet ile bağlıysa; Internet Explorer adres çubuğuna 192.168.1.1 (Pikatel ise kullanıcı adı: admin Şifre: password) yazarak modem arayüzüne girerek ADSL ayarlarını yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
     

Sayfayı Paylaş