Toshiba Satellite A300-15A PSAJ4E notebook özellikleri Teknoloji tür : Intel® Core™2 Duo İşlemci T8100, Intel® Kablosuz WiFi™ Bağlantı 4965AGN ağ bağlantısı ve Intel® PM965 Express chipset özellikli Intel® Centrino® İşlemci Teknolojisi saat hızı : 2.1 GHz ön veri yolu : 800 MHz 2. seviye önbellek : 3 MB İşletim sistemi Orijinal Windows® Vista® Home Premium Edition Sistem belleği standart : 2,048 MB maksimum genişleme : 4,096 MB teknoloji : DDR2 RAM (667 MHz) Sabit disk kapasite : 250 GB onay : S.M.A.R.T. DVD Super Multi (Çift Katmanlı) sürücüsü uyumluluk : CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-R(DL), DVD-RW, DVD+R, DVD+R(DL), DVD+RW, DVD-RAM maksimum hız : Okuma: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ Yazma: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 10x US CD-RW, 8x DVD-R, 4x DVD-R (Çift Katmanlı), 4x DVD-RW, 8x DVD+R, 4x DVD+R (Çift Katmanlı), 4x DVD+RW, 5x DVD-RAM tür : DVD Super Multi (Çift Katmanlı) sürücüsü Ekran boyut : 15.4 " tür : Toshiba TruBrite® WXGA TFT Yüksek Parlaklıkta ekran dahili çözünürlük : 1,280 x 800 Ekran bağdaştırıcısı üretici : ATI tür : HyperMemory™™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility Radeon™™ HD 3650 bellek kapasitesi : 512 MB ayrılmış VRAM (2 GB'lık sistem belleğine sahip HyperMemory™ teknolojisi kullanan toplam 1.279 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği) bellek türü : DDR Video RAM (resp. birleştirilmiş DDR Video RAM ve DDR sistem belleği) bağlı veri yolu : 16x PCI Express Dahili görüntü modları Maks. harici görüntü modları maks. çözünürlük : 2,048 x 1,536 maks. yenileme hızı : 85 Hz maks. yenileme hızında titreşimsiz çözünürlük : 1,600 x 1,200 Arabirimler 1 x DC-girişi 1 x harici monitör 1 x RJ-11 1 x RJ-45 1 x TV çıkışı (s-Video) 1 x i.LINK® (IEEE 1394) 1 x harici mikrofon 1 x kulaklık (stereo) 1 x Kulaklık soketi ile paylaşımlı SP/DIF (optik) 4 (Sol 2, Sağ 2) x USB 2.0 1 x dahili mikrofon özelliğine sahip entegre 1.3 Megapiksel Web Kamerası 1 x 5'i bir arada Bridge Media yuvası (En fazla 16 GB SD™ Kart desteği, en fazla 256 MB ® Memory Stick™, en fazla 2 GB Memory Stick Pro™, en fazla 1 GB MultiMedia Card™ ve en fazla 2 GB xD-Picture Card™) Genişleme 2 x memory yuvaları (1 tanesi yapılandırılacak) 1 x ExpressCard yuvası Kablosuz iletişim Uyumluluk : Wi-Fi™ Ağ Desteği : 802.11a/b/g Kablosuz Teknoloji : Kablosuz LAN (802.11a/b/g) Kablosuz Teknoloji : Bluetooth® Kablolu iletişim topoloji : uluslararası V.92 modem hız : 56 Kbps veri ve 14,4 Kbps faks topoloji : Hızlı Ethernet LAN hız : 10BASE-T/100BASE-TX Ses sistemi desteklenen ses biçimi : 24-bit stereo desteklenen ses standartları : MIDI desteği hoparlörler : dahili Harman Kardon®stereo hoparlörler üretici : Toshiba Bas Özelliği Geliştirilmiş Ses Sistemi ve Dolby® Sound Room™ Klavye tuşlar : 87 Windows tuşları : 2 İşaret aygıtı tür : Touch Pad Pil teknoloji : lityum-iyon maksimum ömür : şu anda kullanılabilen resmi bir Windows Vista® pil karşılaştırma sonucu mevcut değil AC adaptör giriş voltajı : dünya genelinde kullanım için otomatik algılamalı AC adaptör (100/240 V) Boyutlar G x U x Y : 363 x 267 x 34.5 (ön) / 38.5 (arka) mm ağırlık : 2.7 kg Garanti 1 yıllık uluslararası garanti (bölgeye göre değişebilir) Birlikte gelen donanım AC adaptör Birlikte verilen yazılım Toshiba yardımcı programları ve sürücüleri ConfigFree™ Connectivity Doctor Toshiba Bluetooth™ Stack Toshiba Bluetooth™ Monitörü Toshiba Disc Creator Toshiba Kullanıcı Kılavuzu Toshiba Katma Değerli Paket Yönetici Parola Yardımcı Programı Toshiba Yardım Toshiba Konuşma Sistemi Chicony Kamera Yardımcı Yazılımı Toshiba DVD Oynatıcı TOSHIBA için Ulead® DVD MovieFactory® Toshiba Yüz Tanıma Sistemi Google Yazılımı (Internet Explorer için Google Arama Çubuğu, Google Desktop, Picasa, Google Earth) McAfee® Internet Security Suite 2008 - Toshiba Edition (90 günlük ücretsiz Internet güncelleştirmeleri içerir) Güvenlik özellikleri ana sabit disk (sabit) ana memory (sabit) istendiğinde HDD parolası gözetmen parolası Kensington Kablo Kilidi yuvası kullanıcı parolası kablosuz LAN anahtarı ana pil paketi (yuvalı) İlave özellikler SM BIOS uyumlu HD Ses desteği IP üzerinde Ses için entegre mikrofon Artırılmış Intel® SpeedStep® Teknolojisi 6 hassas Kolay Erişim Tuşuna sahip Multimedya Çubuğu (beyaz LED ışıklı Dokunmatik Yüzeyin açma/kapama fonksiyonu, Satellite logosu ve Kolay Erişim Tuşları; ayrıca, Geri, Yürüt, Durdur, İleri, CD/DVD başlatıcısı) IP üzerinde Video için entegre 1.3 Megapiksel Web Kamerası
Toshiba Satellite A300-15A PSAJ4E xp driver'ları ve windows xp kurulumu Xp kurulumuna başlamadan önce; Sata diskleri tanıyabilen bir windows xp cd si yapın, ( Nasıl yapılır?) Windows xp Service pack 2'yi buradan indirin. Aşağıdaki sürücüleri indirin. Eğer vista ve xp yi aynı anda kullanmak istiyorsanız burayı okuyun. Bilgisayarınızın ilk olarak cd den açılması için bios ayarlarını yapın. Eğer hayatınızda ilk defa windows kuruyorsanız ya da windows nasıl kurulur bilmiyorsanız burayı okuyun. Kurulum adımları; Sata driverları olan xp cd si ile kurulumu yapın. Windows service pack 2'yi kurun. Aşağıdaki sürücüleri SIRASIYLA kurun. Sürücüler: Anakart Sürücüsü: Intel chipset driver şifre: "www.notebook.gen.tr" Ekran Kartı Sürücüsü: HyperMemory™™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility Radeon™™ HD 3470 xp driver Ses kartı sürücüleri Ses yaması: Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio Conexant audio driver Ses Kartı kurulumu: + sp32646.exe isimli ses yamasını kurun ve bilgisayarı yeniden başlatın. + Ses kartı sürücününü bir yere açın ama kurmayın. a- Bilgisayarıma sağ tıklayın > özellikler > donanım > aygıt yöneticisi ekranına gelin. b- Audio device on High Definition Audio Bus ya da Conexant High Definiton Audio seçeneğine sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştiri seçin. c- Hayır bu kez değil'i seçin. ileri deyin. d- Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçip devam ediyoruz. e- Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim diyoruz ve devam ediyoruz. f- Gelen listeden Ses oyun kontrollerini seçiyoruz. g- Uyumlu donanımları göster'in işaretini kaldırıyoruz. Disketi var seçeneğini seçiyoruz. h- Sürücü adresi olarak zipi açtığınız yeri gösterin, WiSVHe5.inf dosyasını seçin ve tamam deyin. i- Gelen uyarıya evet diyerek devam edin. Bilgisayarı yeniden başlatın. Modem Sürücüsü: Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver isimli dosyasını indirin ve kurun. Bu dosyayı kurarken hata mesajı alabilirsiniz. Bu durumda; a- Bilgisayarıma sağ tıklayın > özellikler > donanım > aygıt yöneticisi ekranına gelin. b- Audio device on High Definition Audio Bus seçeneğine sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştiri seçin. c- internetten aramaya hayır deyip devam ediyoruz. d- Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçip devam ediyoruz. e- Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim diyoruz ve devam ediyoruz. f- Gelen listeden Modem'i seçip ardından gelen ekrandan da disketi var seçeneğini seçiyoruz. g- sp33742.exe dosyası, herhangi bir değişiklik yapmazsanız içindekileri C:\swsetup\sp33742 klasörüne genişletir. Buraya açtıysanız disketi var seçeneğinde hedef olarak burayı gösterin ve tamam deyin. h- Gelen uyarıya evet diyerek devam edin. Ses kartınız hayırlı olsun. Denetim masasından sessizi iptal edin. Kablosuz ethernet sürücüsü: Intel wireless ethernet driver Ethernet sürücüsü:Marvell lan driver Kart okuyucu sürücüsü: O2micro Card Reader driver Touchpad sürücüsü: Synaptics Touchpad driver ya da Alps Touchpad driver Bluetooth:Bluetooth driver ve Bluetooth monitor Web cam sürücüsü: webcam driver Diğer Toshiba Uygulamaları (Kurmanızı öneririz) Toshiba Acoustic Silencer Toshiba Assist Toshiba Config Free Toshiba Controls Toshiba Fingerprint Software Toshiba Hotkey Utility Toshiba PC diagnostic tool Toshiba Power Saver Toshiba SD Utilities Toshiba Touch Pad Utility Toshiba Utilities İntel proset wireless yönetim yazılımı Toshiba Zooming Utility
Slm arkadaşlar, son 2 saatim karar verme aşamamda... Aldığım Asus F3 SG Modeli geri verip 350 fiyat farkıyla Toshiba A 300 15 A alacağım... Doğru karar vermişim dimi?? Bu arada A 300 15 A ekran kartı paylaşımsız dimi??
Güzel...Peki aldığım karar sizce doğrumu?? Toshiba kargo ile gelecek bana .Henüz görmedim yakından.Asus gibi HDD sesi fazla diil dimi??Sesden çok rahatsız oluyorum çünkü... Toshiba servis olarak nasıl peki bilginiz varmı???
Sesden Rahatsız oluyorsan sesni kıs kullnamma seninkende de bir rahatsızlıgın var sanırım leptoplarda deil
cihazı alalı 3 gün oldu.. maalesef adaptör cihaza takılıyken ayağıma dolandı ve adaptörün giriş kısmı yerinden çıktı.. bu adaptörü garanti kapsamında değiştirirler mi? umutsuzum bu konuda ama yinede umut fakirin ekmeği diyorum.. ya da cihazda orjinal adaptör kullanmakta ısrar etmelimiyim yoksa aynı volt ve amperde bi adaptör alsam bir sorun yaşar mıyım? teşekkürler..
garanti kapsamında değiştireceklerini sanmıyorum. Ancak toshibanın yedek parçaları o kadar pahalı değil. Şu konuya bir gözatmanızı öneririm. toshiba-f6/toshiba-yedek-parca-aksesuar-fiyat-listesi-t2573.html
merhaba arkadaşlar. ben bu foruma yeni katıldım. sizlere bir şey sormak istiyorum. 2 aydır piyasayı araştırıyorum ve hala bir karar veremedim. en son 2 makina arasında kaldım. Asus M51SN ve Toshiba A300 15A. siz olsanız hangisini seçerdiniz? bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
evet haklısın estetik olarak toshiba gerçekten çok güzel. ama 6 mb önbellekte azımsanacak bir rakam değil. ayrıca şimdi toshiba kullanıyorum ben ve inanılmaz bir ısınma potansiyeli var, ve bunun toshibaların genelinde olduğunu söylüyorlar ama genede tam karar verebilmiş değilim. sanırım en iyisi dediğin gibi biraz daha beklemek. umarım değer..
arkadaslar 3 model arasında kaldım linkleri asagıda veriorum fikirlerinizi paylasırsanız sevinirim.tskkrler http://www.hepsiburada.com/productdetai ... id=bd72170 http://www.hepsiburada.com/productdetai ... id=bd72165 http://www.hepsiburada.com/productdetai ... id=bd72513.
sguee,bunun için ayrı forumumuz var hangisini alsam diye,lütfen orada danışınız...Bu knu dağılmasın,teşekkürler.
slm arkadaslar bu modelde Hdmi girişi war mı?? resimde 5. satır sağdaki nde war görünüyorda. şimdiden teşekkürler...
selam saka kardeş sorum şu : bu toshiba ya xp kuracam fakat recovery dvd si yok vistaya tekrar dönmek istersem nasıl kullanacam dvd olmadan kurabiliyormuyum yada bu recovery xp kurulunca silinirmi ve bide dvd yi kendim yapmak istaersem nasıl yapacağım forumda bu konuyla alakalı bişe bulamadım (toshiba için) yardımcı olursa çok sevinicem
arkadasım recovery dvd olmadan xp den vistaya dönmek zor ama inkasız deil. forumu biraz arastır baska markalarda da bulursun. ben okudum da unuttum.
arkadaşlar lütfen yardım edin a300-15a yı xp ye çevirdim herşey tamam fakat ekran kartını yüklerken hata verdi. driverlarıda buradan aldım neden kabul etmiyor acaba?