Arkdaşlar merhaba amerikadan Toshiba Satellite A205-S4707 laptobu aldım internette hiç bir şekilde xp driverlarını bulamadım. toshiba'nın sitesine bakarsanız böyle bir laptop zaten mevcut değil. türkiyede' de sıkıntılı yok gibi. acaba diğer benzer laptoplarla driverlarını benzeştirip bir kaç ayar çekebilirmiyiz. bu konuda gelebilecek her türlü yardıma açığım. saka kardeşimden özellikle yardım istiyorum daha önceden de bana çok yardımı dokundu. eğer benzer laptopların driverları bu laptoba uygunsa bu konuyu açtığım için kusura bakmayın çünkü hangisinin uygun olabileceğini tam kestiremedim. laptobun özellikleri aşağıdadadır.şimdiden teşekkürler... Toshiba Satellite A205-S4707 15.4" Laptop PC w/ Intel Centrino Core Duo Processor T2450 Additional Specifications Processor Brand: INTEL Processor Type: Core Duo Hard Drive Size:120GB System RAM: 1024 MB Display Display Type: 15.4" TFT Widescreen Display:Yes Max Resolution: 1280 x 800 ( WXGA ) Processor Multi-Core Technology: Dual-Core Processor: Intel Core Duo T2450 / 2 GHz Chipset Type:Mobile Intel 945GM Express Data Bus Speed: 533 MHz Cache Memory Type: L2 cache Installed Size: 2 MB Storage Hard Drive: 120 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm RAM Installed Size: 1 GB / 4 GB (max) Technology: DDR II SDRAM - 667 MHz Networking Data Link Protocol: Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g Wireless LAN Supported: Yes Video Video Memory: Dynamic Video Memory Technology 3.0 Graphics Processor / Vendor:Intel GMA 950 Audio Audio Input:Microphone, Earphone Notebook Camera Card Reader Supported Flash Memory Cards:SD Memory Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMediaCard, xD-Picture Card
everest dalgasını yeni okudum laptop 2 güne gelcek bir arkdaşa vermiştim ondaki bilgileri buraya geçircem inşallah bulursunuz saygılar...
saka kardeşim Aletin Model uzantısı: PSAF0U- 0CQ009 Everest Raporu Kod: EVEREST Ultimate Edition Operating System: Microsoft Windows Vista Home Premium 6.0.6000 (Vista Retail) Summary Computer: Computer Type: ACPI x86-based PC (Mobile) Operating System: Microsoft Windows Vista Home Premium OS Service Pack Internet Explorer: 7.0.6000.16643 DirectX: DirectX 10.0 Computer Name:BUCIN-PC User Name:Bucin Motherboard: CPU Type: Mobile DualCore Intel Core Duo T2450, 2000 MHz (15 x 133) Motherboard Name: Toshiba Satellite A205 Motherboard Chipset: Mobile Intel Calistoga-GM i945GM System Memory DIMM1: Qimonda 64T64020HDL3SB 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM3: Qimonda 64T64020HDL3SB [ TRIAL VERSION ] BIOS Type Phoenix (06/26/07) Display: Video Adapter:Mobile Intel(R) 945GM/GU Express Chipset Family (224 MB) Video Adapter:Mobile Intel(R) 945GM/GU Express Chipset Family (224 MB) 3D Accelerator: Intel GMA 950 Monitor LG Philips LP154W01-TLD4 [15.4" LCD] Multimedia: Audio Adapter: Realtek ALC268 @ Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller [B-0] Storage: IDE Controller: Intel(R) 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller - 27C4 IDE Controller: Mass Storage Controller Storage Controller: Microsoft iSCSI Initiator Storage Controller: SCSI/RAID Host Controller Disk Drive:Hitachi HTS541612J9SA00 ATA Device (120 GB, 5400 RPM, SATA) Optical Drive:GX9565Y ERL280C SCSI CdRom Device Optical Drive: MATSHITA DVD-RAM UJ-850S ATA Device (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/16x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) SMART Hard Disks Status OK Partitions: C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ] D: (NTFS) 16002 MB (12383 MB free) E: (NTFS) 27996 MB (27867 MB free) F: (NTFS) 38962 MB (38871 MB free) Total Size [ TRIAL VERSION ] Input: Keyboard Standard PS/2 Keyboard Mouse Synaptics PS/2 Port TouchPad Network: Primary IP Address [ TRIAL VERSION ] Primary MAC Address 00-1B-77-A3-9F-A3 Network Adapter:Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (192. [ TRIAL VERSION ]) Network Adapter:Marvell Yukon 88E8039 PCI-E Fast Ethernet Controller Modem:TOSHIBA Software Modem DMI: DMI BIOS Vendor Phoenix Technologies LTD DMI BIOS Version 1.70 DMI System Manufacturer TOSHIBA DMI System Product Satellite A205 DMI System Version PSAF0U-0CQ009 DMI System Serial Number [ TRIAL VERSION ] DMI System UUID [ TRIAL VERSION ] DMI Motherboard Manufacturer Intel Corporation DMI Motherboard Product CAPELL VALLEY(NAPA) CRB DMI Motherboard Version Not Applicable DMI Motherboard Serial Number [ TRIAL VERSION ] DMI Chassis Manufacturer No Enclosure DMI Chassis Version N/A DMI Chassis Serial Number [ TRIAL VERSION ] DMI Chassis Asset Tag [ TRIAL VERSION ] DMI Chassis Type Rapor budur inşallah yardımcısı olur... Bir ricam bu laptoba uygun şu multimdeya tuşlarının çalışması için yada fn tuşları için programlar var laptop şarj göstergesi gibi onlar konusundada yardımcı olabilirseniz süper olur. Şimdiden çok teşekkürler
Toshiba Satellite A205-S4707 PSAF0U - 0CQ009 Laptop xp driver'ları ve windows xp kurulumu Xp kurulumuna başlamadan önce; Sata diskleri tanıyabilen bir windows xp cd si yapın, ( Nasıl yapılır?) Windows xp Service pack 2'yi buradan indirin. Aşağıdaki sürücüleri indirin. Eğer vista ve xp yi aynı anda kullanmak istiyorsanız burayı okuyun. Bilgisayarınızın ilk olarak cd den açılması için bios ayarlarını yapın. Eğer hayatınızda ilk defa windows kuruyorsanız ya da windows nasıl kurulur bilmiyorsanız burayı okuyun. Kurulum adımları; Sata driverları olan xp cd si ile kurulumu yapın. Windows service pack 2'yi kurun. Aşağıdaki sürücüleri SIRASIYLA kurun. Sürücüler: Anakart sürücüsü: intel mainboard driver. Ekran Kartı Sürücüsü: Intel onboard vga driver Ses yaması : .Windows XP SP2 için Microsoft UAA bus driver Ses kartı sürücüsü : Realtek audio driver'ını indirin. Kurulumun nasıl yapılacağı açılan sayfada yazıyor. Kablosuz ethernet sürücüsü: bunu indirin. Ethernet kartı sürücüsü: Marvell ethernet driver şifresi: "www.notebook.gen.tr" Modem sürücüsü: modem driver download Kart okuyucu sürücüsü: card reader driver , link2 Touchpad sürücüsü: Synaptics touchpad driver , Alps Driver Bluetooth: bluetooth driver Bluetooth Monitor: Bluetooth monitor Web cam sürücüsü: webcam driver Toshiba Acoustic Silencer : Toshiba Acoustic Silencer Toshiba Assist : Toshiba Assist Toshiba Config Free : Toshiba Config Free Toshiba Controls : Toshiba Controls Toshiba Hotkey Utility : Toshiba Hotkey Utility Toshiba PC diagnostic tool : Toshiba PC diagnostic tool Toshiba Power Saver : Toshiba Power Saver Toshiba SD Utilities : Toshiba SD Utilities Toshiba Utilities : Toshiba Utilities Toshiba Zooming Utility : Toshiba Zooming Utility Toshiba Touch Pad Utility : Toshiba Touch Pad Utility Toshiba Fingerprint Software : Toshiba Fingerprint Software Toshiba Wireless Lan Client Manager : Toshiba Wireless Lan Client Manager
saka kardeşim ekran kartı driverı sorun çıkarttı alet aygıt yöneticisinde video controller ve vga'ı soru işareti olarak görüyor. bana önerebileceğin bişiler olabilir mi
denedim oldu ancak ekran arada cok hizli bir sekilde gidip gelio directx den falan mi acaba. birde arada ekran full karariyor vistada boyle bir sorun yoktu. acaba laptoptan mi kaynakli?
merhaba arkadaşlar sanırım burda banada yardımcı olabılecek bır arkadas vardır.bendede toshıba satellite a205-s5803 var .ilk aldıgımda sorunsuzdu.ama format atmak zorunda kaldım.neyptıysam duzelmedı.yardımını belkıyorum +mail adresi silindi+