Merhaba, Hp Compaq Presario F500 Dizüstü Bilgisayarlar ile ilgili konuları burada tartışabiliriz. Bu konuda tartışacağımız modeller; Compaq Presario F550ET Dizüstü Bilgisayar (GH827EA#AB8) Compaq Presario Media Center F560ET Dizüstü Bilgisayar (GH828EA#AB8) Hp Compaq Presario F500 Dizüstü Bilgisayar serisi özellikleri Model: F550ET (GH827EA#AB8)F560ET (GH828EA#AB8)İşlemci türü: Mobile AMD Sempron™ İşlemci 3500+AMD Athlon 64 X2 TK53 Mobile Technology: • , Düzey 2 önbellek 512 KB, AC/DC Modunda 25 Watt ile çalışan, en çok 1600 MHz sistem veriyolu• , Düzey 2 önbellek 512 KB, AC/DC Modunda 31 Watt ile çalışan, en çok 1600 MHz sistem veriyoluYüklü işletim sistemi: Orijinal Windows Vista® Home BasicOrijinal Windows Vista® Home PremiumStandart bellek: 1024 MB1024 MBMaksimum bellek: 1 GB'a kadar DDR2 belleği destekler1 GB'a kadar DDR2 belleği desteklerBellek düzeni: (2 x 512 MB)(2 x 512 MB)Dahili sabit disk sürücüsü: 80 GB120 GBSabit disk denetleyicisi: SATA Sabit Disk SürücüsüSATA Sabit Disk SürücüsüSabit disk sürücüsü hızı: 5400 rpm5400 rpmOptik sürücü türü: Çift Katman desteğine sahip Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)Çift Katman desteğine sahip Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)Modem: Yüksek hızlı 56K modemYüksek hızlı 56K modemAğ arabirimi: Ethernet 10/100BT tümleşik ağ arabirimiEthernet 10/100BT tümleşik ağ arabirimiKablosuz teknolojileri: 802.11b/g WLAN802.11b/g WLANHarici G/Ç bağlantı noktaları: 1 VGA bağlantı noktası; 3 USB 2.0 bağlantı noktası; 1 RJ 11 modem konektörü; 1 RJ 45 Ethernet konektörü; S-video TV çıkışı; 1 Kulaklık çıkışı1 VGA bağlantı noktası; 3 USB 2.0 bağlantı noktası; 1 RJ 11 modem konektörü; 1 RJ 45 Ethernet konektörü; S-video TV çıkışı; 1 Kulaklık çıkışıEkran boyutu: 15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen15.4” WXGA High Definition BrightView WidescreenEkran çözünürlüğü: 1280 x 8001280 x 800Video adaptörü: NVIDIA® GeForce™ Go 6100NVIDIA® GeForce™ Go 6100Video RAM: En çok 287 MB toplam kullanılabilir grafik BelleğiEn çok 287 MB toplam kullanılabilir grafik BelleğiDahili ses: 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşikHoparlörler ve mikrofon: Altec Lansing® hoparlörlerAltec Lansing® hoparlörlerKlavye: 101 tuşlu, uyumlu klavye101 tuşlu, uyumlu klavyeİşaret aygıtı: Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey ve yatay Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama, ses kapatma düğmeleri ve 1 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik YüzeyAçma/Kapatma düğmesi , özel dikey ve yatay Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama, ses kapatma düğmeleri ve 1 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik YüzeyGüç kaynağı türü: 65 W AC Güç Adaptörü65 W AC Güç AdaptörüYazılım - Verimlilik ve finans: Microsoft® Works 8Microsoft® Works 8Önceden kurulu yazılımlar: Microsoft® Internet Explorer 7.0; Windows Mail; Adobe® Reader 8.0Microsoft® Internet Explorer 7.0; Windows Mail; Adobe® Reader 8.0Optik sürücü yazılımı: Windows Media Player; HP Photosmart Essential , Windows Photo Gallery ; DVD Play ; Windows Movie Maker, Roxio MyDVD Basic ; Roxio Creator BasicWindows Media Player; HP Photosmart Essential , Windows Photo Gallery ; DVD Play ; Windows Movie Maker, Windows DVD MakerRoxio MyDVD Basic ; Roxio Creator Basic ; Windows Media centerÜrünle gelen yazılım: Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2007 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve DesteğiKurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2007 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve DesteğiAğırlık: 3,10 kg (6,87 lbs)3,10 kg (6,87 lbs)Paket ağırlığı: 4,45 kg4,45 kgBoyutlar (G x D x Y): 35,70 cm (U) x 25,70 cm (G) x 2,54 cm (min Y) / 3,96 cm (maks Y)35,70 cm (U) x 25,70 cm (G) x 2,54 cm (min Y) / 3,96 cm (maks Y)Paket boyutları (G x D x Y): 485 x 112 x 360 mm485 x 112 x 360 mmGaranti bildirimi: 2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilikSınırlı garanti kapsamı ve istisnaları: Garanti süresi 1 yıl uzatılabilir (HP Care Pack U4817E). Daha fazla bilgi için lütfen HP satıcınızla görüşün.Garanti süresi 1 yıl uzatılabilir (HP Care Pack U4817E). Daha fazla bilgi için lütfen HP satıcınızla görüşün. Hp Compaq Presario F500 Dizüstü Bilgisayar serisi resimler
donanım raporunuzu yazar mısınız? duyuru/driver-arayanlar-mutlaka-burayi-okusun-donanim-raporu-alma-t788.html
HP compaq presario f500 notebook Windows xp kurulumu ve windows xp drivers. Xp kurulumuna başlamadan önce; Sata diskleri tanıyabilen bir windows xp cd si yapın, ( Nasıl yapılır?) Windows xp Service pack 2'yi buradan indirin. Aşağıdaki sürücüleri indirin. Eğer vista ve xp yi aynı anda kullanmak istiyorsanız burayı okuyun. Bilgisayarınızın ilk olarak cd den açılması için bios ayarlarını yapın. Kurulum adımları; Sata driverları olan xp cd si ile kurulumu yapın. Windows service pack 2'yi kurun. Aşağıdaki sürücüleri SIRASIYLA kurun. Sürücüler: Sürücüleri paket halinde aşağıdan indirebilirsiniz. http://rapidshare.com/files/79800895/hp ... rivers.rar Şifre Kod: www.notebook.gen.tr
mehabalar benim bi arkadasım bu bilgisayardan almıs ve yanında sürücü cd si yada windows vista cd si verilmediğini söylüyor. böyle bir sey mümkün mü ayrıca xp yüklersek sürücülerde bi sorun çıkıp çıkmadığını merak ediyorum... Bir de xp için indirdiğimiz bu sürücülerin hepsini yüklememiz gerekiyor mu? Cok fazla geldi gözüme de yardım ederseniz sevinirim....
recovery dvdlerini sizin oluşturmanız gerekli. Ve mutlaka oluşturun. Sonra şu konuyu mutlaka okuyun. hp-notebook-f5/hp-markali-nb-ye-format-atmadan-once-mutlaka-burayi-okuyun-t2939.html Sürücülerin hepsini yüklemelisiniz.
merhaba benim bir sorunum var, F504EA model laptopa daha önce sorunsuz bir şekilde xp kurulumu yapmıştım, ama bir kaç hafta önce laptop servise gönderilmiş ve orada tekrar vista(home basic) yüklemişler. şimdi tekrar xp yüklemek istiyorum fakat elimdeki sp3 entegreli xp cd'sini cdrom görmüyor yani cdrom boş görünüyor, dolayısı ile boot edemiyorum, service packsiz xp cd si takıyorum yine aynı, bunun yanında webcam cdsini takıyorum oda aynı bu cdlerin ortak özelliklerine dikkat ettim hepsinde "autorun.inf" dosyası var ve bu cdleri görmüyor fakat başka cdleri sorunsuz açıyor aceba bu durum bir sorun mudur? yoksa vista'ya özgü bir koruma mıdır? nasıl çözbilirim?
Selam ve Aleykum Arkadaşlar Benım Elimde presario f500 notebook var vistayken xpye dönüştürdüm Yanlız bilinmeyen aygıt ve wirless driver yüklüyemiyorum işin ilginç tarafa wirless driver gözükmüyor 2 gundur belli ugraşıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tskler... bilinmeyen aygıt KOd28 ..
ben size diyorumki wirless driver aygıt yönetcisinde yok siz bana everest diyorsunuz anlamıyorum nedendir bu cevap yani tam acıklayıcı olsanızda aydınlatsanız ?? neyse Sagol.
Etsf. Öle Bişey Demek istemedim El Elden üstündür Buradaki yaptıgınız Hizmetleri Hiçbir Zaman Unutmam SAgolun Tskler..
açma ve kapama problemi yaşıyorum leptop açılmıyor açılıncada belli bir süre sonra kitleniyor acaba neden olabilir????????
Kod: Bilgisayar: Bilgisayar Türü ACPI Çok işlemcili Bilgisayar (Mobile) İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Home Edition OS Servis Paketi [ TRIAL VERSION ] Internet Explorer 8.0.6001.18702 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Bilgisayar Adı YASEMIN (Yasemin) Kullanıcı Adı Owner Oturum Etki Alanı [ TRIAL VERSION ] Tarih / Saat 2011-01-27 / 11:25 Anakart: CPU Türü Mobile DualCore AMD Turion 64 X2 TL-50, 1600 MHz (8 x 200) Anakart Adı Hewlett-Packard Presario F500 (GF794EA#AB8) Anakart Çipseti nVIDIA GeForce Go 6150, AMD Hammer Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ] BIOS Türü Phoenix (12/05/07) Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı nVIDIA GeForce Go 6150 3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce Go 6150 Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı Conexant Cx20549 @ nVIDIA nForce 430 (MCP51) - High Definition Audio Controller Depolama : IDE denetleyici Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici IDE denetleyici Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici Disk Sürücüsü FUJITSU MHW2120BH (120 GB, 5400 RPM, SATA) Optik Sürücü TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D (DVD+R9:6x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW) SMART Sabit Disk Durumu OK Bölümler: C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ] D: (NTFS) 74465 MB (72685 MB boş) Toplam Boyut [ TRIAL VERSION ] Giriş: Klavye HID Klavye Aygıtı Klavye Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye Fare PS/2 Uyumlu Fare Ağ: Birincil IP Adresi [ TRIAL VERSION ] Birincil MAC Adresi 00-1B-24-12-E5-98 Ağ Bağdaştırıcısı NVIDIA nForce Networking Controller (192. [ TRIAL VERSION ]) Çevre Birimleri: Yazıcı OneNote 2007'ye Gönder USB1 denetleyici nVIDIA nForce 430 (MCP51) - OHCI USB 1.1 Controller USB2 denetleyici nVIDIA nForce 430 (MCP51) - EHCI USB 2.0 Controller Akü Microsoft AC Bağdaştırıcısı Akü Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili DMI: DMI BIOS Sağlayıcısı Hewlett-Packard DMI BIOS Sürümü F.1F DMI Sistem Üreticisi Hewlett-Packard DMI Sistem Ürün Adı Presario F500 (GF794EA#AB8) DMI Sistem Sürümü Rev 1 DMI Sistem Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Sistem UUID [ TRIAL VERSION ] DMI Anakart Üreticisi Quanta DMI Anakart Ürün Adı 30D3 DMI Anakart Sürümü 65.3A DMI Anakart Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Üretiçisi Quanta DMI Kasa Sürümü N/A DMI Kasa Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Fiyat Etiketi [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Türü Notebook
ekran kartı ses ve modemde sorun yaşıyorum ekran kartının sürücüsü var fakat yüklerken uygun donanım mevcut değil hatası veriyor. teşekkürler
sesle modemi halletim sadece ekran kaldı onunda hata mesajının resmini aldım bakalım yayınlayabilecekmiyim.