G550 Ses Kartı sürücüsünü yüklüyorum çalışmıyor acil yardım!

Konu, 'Lenovo ( IBM )' kısmında basqentli tarafından paylaşıldı.

  1. basqentli

    basqentli Yeni Üye

    Benim yeni aldığım G550 serisi laptopun vistasını ben xp ile değiştirdim. Tüm driverler sorunsuz yüklendi çalıştı sadece ses kartı driveri çalışmadı. 255 mblik bir driver indiriyorum kurulmuyor. Ayrıca aygıt yöneticisinde ses kartı kurulu diyor ama denetim masası>ses konuşma ve müzik aygıtları>ses efekti ve ses aygıtlarında ki pencerede ses aygıtı yok diyor

    ACİLL YARDIM KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM.... :(((
     
  2. saka

    saka Admin Yetkili Kişi

    everest ile alınmış donanım raporunuzu ekler misiniz?
    umarım sp3 kurmamışsınızdır.
     
  3. ramptos

    ramptos Yeni Üye

    Dostum, ben de aynı cihazdan aldım, anında XP'ye dönüş çalışmalarım başladı.

    Cihaz ile beraber herhangi bir CD-DVD gelmedi.
    Gelen kurtarma bölümünde ya da diskin diğer bölümlerinde de haliyle yalnızca Windows7 driver'ları bulunuyordu.

    Hemen internet'ten, Lenovo sitesinden ilgili sayfayı buldum, ve TTNet'in adı 1MBit, kendi bitlerle ifade edilen ev tipi bağlantım ile driver'ları download etmeye başladım.

    Hepsini teker teker indirip yükledim.
    Ancak, sıra geldi, ses kartını yüklemeye.. Sayfada bir link vardı. Bu, .Net Framework 3.5 versiyonunun 255 MB'lık bir dosyasıydı. Ben içerisinde ses kartı sürücüsüyle beraber geleceğini ümit ettim, ne var ki, inen dosya, gerçekten, sadece .Net framework idi..

    Sıkıldım, geç olması nedeniyle, ertesi güne bıraktım, çalışmaları.

    Ertesi gün işyerinde, aynı siteye girdiğimde, gözüme 260 MB'lık ikinci dosya çarptı. Neden daha öncesinden çarpmadığını da anlamadım gerçi, ama..
    Yine TTNet'in adı 2MBit, kendi (bu sefer kilobitlerle ifade edilen) iş tipi bağlantıdan bir saate yakın süre içerisinde o dosyayı da indirdim, ve büyük bir sevinç ile kurdum.

    Sonrasında, aynı Windows 7'de olduğu gibi, ekran ikonlarıyla beraber, ilgili bütün fonksiyonlar çalışmaya başladı..
    (Not: Ses Kartını / NVidia Ses driver'ını kurmadan önce HDAudio (UAAA) desteği için XP'nin ilgili güncellemesini edinip yükledim. Zira, bu olmadan en bi doğru driver'ı da koysanız, Windows'a tanıtamıyorsunuz, ses kartlarınızı.. )

    Bu arada, bu cihaz, Windows7 ile beraber geliyor, 2000/2003/XP ve benzeri işletim sistemlerini kurmak istediğinizde, kuruluma başladıktan sonra dosyaların kopyalanması aşamasının sonunda, Windows'un iğrenç mavi ekranına düşüyorsunuz. 0x000000007b koduyla..

    Bunu aşmak için ise, BIOS seçenekleri içerisinde, RAID ile ilgili seçeneği, AHCI'dan IDE'ye çevirmeniz gerekiyor.
    Bu moda geçirdikten sonra, kurulumu problemsiz bitiriyorsunuz. Eğer XP kullanmaya devam edecekseniz, bu ayarı bu şekilde tutmanız gerekiyor, zira kurulum sonrasında eski haline alsanız bile, bu sefer, Windows açılırken aynı hatayla karşılaşıyorsunuz.
    Eğer Win7/XP Dual Boot kullanacaksanız (Mümkün, ama, uzun olacağı için burada anlatamayacağım, internetten arayın lütfen :))
    ve Windows7'de oturum açacaksanız, mecburen BIOS'taki ayarı yine AHCI'ya; XP'de oturum açacaksanız IDE'ye getirmeniz gerekiyor. Dual Boot, Dual Ayar yani :))

    Ben araştırdım, bu yöntemden başkasını bulamadım. Bulabilen varsa, buradan cevap yazabilir.

    (Bu arada, daha önceden kullanmış olduğum T5500 işlemcili Lenovo'ya göre nisbeten yavaş geldi, aynı işletim sistemi ve programları kullanıyor olmama rağmen, fikri olan varsa, belirtirse, sevinirim.)

    İyi günler dilerim.
     
  4. headcrown

    headcrown Yeni Üye

    aynı sorunu bende yaşıyorum
    yazmış olduğunuz 269 mb.lık dosyanın linkini atarmısınız.
    şimdiden teşekkürler
     
  5. gsaltun

    gsaltun Yeni Üye

    ekran kartı sürücüsünün olduğu pakette HD Audio klasörü var. aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştir deyip o klasörü gösterdim sorun çözüldü. 2 gündür buna uğraşıyordum ben de.
     

Sayfayı Paylaş