F3E BİOS SORUNU

Konu, 'Asus Notebook' kısmında freier tarafından paylaşıldı.

  1. freier

    freier Yeni Üye

    Arkadaşlar Merhaba.

    Asus F3E'DE bios ayarlarında display menüsü yok. Bu yüzden dolayı ekran kartının belleğini değiştiremiyorum. Şu anda ekran kartı 10 mb kullanıyor olarak gözüküyor. Bu display menüsünü nasıl görünür duruma getirebilirim ya da bu bellek seviyesini nerden değiştirebilirim?
     
  2. saka

    saka Admin Yetkili Kişi

    Yeni notebookların hemen hiçbirinde böyle bir ayar bulunmuyor. Erkan akrtınız eğer ihtiyaç duyarsa bellekten kendisi alıyor rami, otomatik olarak. Bence güzel bir şey. kullanmadığınız zaman boşuna rami ekran akrtına ayırmamış oluyorsunuz.
     
  3. freier

    freier Yeni Üye

    Merhaba,

    Yukarıda bahsettiğim sorunu bios sorunu zannedip bios u güncelleştirmeye çalışırken çok kötü şeyler yaptım ve açılışta asus yazısından sonra garip şeyler yazıyor ve windows mavi ekran verip resetleniyor. Bunun üzerine birçok bios yükledim ama durum hala aynı. Sağlam çalışan laptopu bilmediğim bir şey yuzunden bu hale getirdim. Neden olabilir bu sorun, yardımcı olursanız sevinirim.

    Ayrıca bu durumdayken windows kurulum cdsi taktığımda bilgisayarda takılı herhangi bir sabit sik bulunamadı uyarısını alıyorum!
     
  4. saka

    saka Admin Yetkili Kişi

    sabit disk hatasını sata sürücüleri eklemediğiniz için alıyorsunuzdur sanırım. Xp cdsine sata sürücüleri ekleyip deneyebilirsiniz.
    Ya da açılırken f9 a basarak ilk günkü hale getren recovery işlemini deneyebilirsiniz.
     
  5. arsima

    arsima Yeni Üye

    saka kardeşim 2gündür yazılarını okuyorum. çok faydalı ve tabir-i caizse nokta atışı olaylara layikı ile el atıyosun. Lakin gelin görün ki benim ASUS F3E Series notebookum var. Vista iken XPye çevirmek istedim. Çevirmeden önce ASUS WEB SİTESİnden XP için TÜM driverleri indirdim. BIOSundan CHIPSETine kadar hepsini yani. Sonra formatı attım çatır çatır. Buraya kadar bi sorun yok. Sonra indirdiğim tüm drivrleri kurdum. Vakitten kazanmak için tüm driverleri kurduktan sonra restart yaptım. pc yeniden başladığında bootscrende bir müddet sonra dondu kaldı. Şok oldum. bu ne dedim.gözüm HDD göstergesine takıldı. hdd ışığı orada yanmıyodu. tekrar tekrar attım format olmadı. birine götürdüm.indirdiğin o BIOS programını falan kurmasaydın keşke dedi. senin dediğin gibi winflashtan bios dosyalarını seçtim olmadı.tüm versiyonları vardı bende indirmiştim. tek tek seçtim winflahta ama hiçbirini kabul etmedi. şuan pc bi açılıo bi açılmıo. adaptör kablosunu çekince pcden açılıo çoğukez. acaba şansa mı oluo? allah rızası için bi yardım saka kardeş. cvbını bekliyorum.hatta mümkünse msnden bana dönersen sevinirim. buradada diğer arkadaşlar için bi bilgilendirme yazarız sonra.
    caner.gul@windowslive.com
     
  6. saka

    saka Admin Yetkili Kişi

  7. arsima

    arsima Yeni Üye

    eyvallah saka çok sağol. senin öenirinden önce ben hallettim o problemi. tam olarak nasıl yaptığımı bilmiyorum. çok karışık bi durumdu. eğer tam olarak nasıl halletiğimi bulursam foruma ekliicem. yinede çok sağol. sana kolay gelsin...
     

Sayfayı Paylaş