Çok ilginç bir sorunum var ve çözemiyorum.

Konu, 'Acer Notebook' kısmında Climanjaro tarafından paylaşıldı.

  1. Climanjaro

    Climanjaro Yeni Üye

    Bu sorunu nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum ama inanın çok absürt bir sorun.
    Acer 5710 model bilgisayarım var.
    VMware work station kullanıyorum. (sanal işletim sistemi kurmaya yarar. detaylı bilgi için tıkla)

    VMware içinde hem xp hem de vista kullanıyorum.
    ayrıca kendi bilgisayarımda da XP prof yüklü.

    Gelelim sorunuma....
    http://www.serhanacar.com sitesine girdiğimde sitede gezinme hızım çok normal ancak bir ankete oy kullandığım zaman ya da forum bölümünde bir konu açtığım veya cevapladığım zaman işleme alınması o kadar uzun sürüyor ki.

    İlk başta forum serverinde bir sorun var zannettim.
    orda sorun çıkmadı, başka bilgisayarlardan girince sorun yok.
    bu sefer kullandığım web browserinde sorun var diye düşündüm.
    opera, firefox, safari, chrome, ie6, ie7 hepsiyle denedim ama sonuç aynı.
    konu okuma hızım güzel ancak cevapladığımda "cevap ver" butonuna bastığım anda o kadar uzun bekliyor ki "cevabınız gönderildi" yazısı için..

    Şimdi diyeceksiniz ki VMware ile ne alakası var.
    Ben de onu çözmeye çalışıyorum.
    vmware içindeki xp veya vistadan bu siteye girdiğimde hangi browser olursa olsun hiç sorun çıkarmıyor.
    çok hızlı gezinip konu açabiliyor, cevap yazabiliyorm.
    Ama vmware yi kapatıp kendi sistemimden grdiğimde ping süreleri çok iyi olmasına rağmen siteye cevap yazmak ölüm geliyor.
    Hatta yazdığım bir mesajı EDITlesem bile bu işlem de çok uzun sürüyor.

    Bir anlam veremedim... VMware deki network kartı ile sistemin network kartı farklı oluyor, biliyorsanız eğer vmware kendi donanımını kullanır (ekran kartı, ses kartı, ağ kartı gibi donanımlar için pc nin donanımını deil kendi içindeki donanımı kullanıyor)

    Bu sorunuma bir çözüm bulna olursa çok dua edeceğim.
    [imdat] [imdat] [imdat]
     

Sayfayı Paylaş