Merhaba,
Sn. saka öncelikle kusura bakmayın geç cevap yazıyorum. Bu aralar çok yoğunum Pc başına geçemiyorum hiç.. Ben XP'den vazgeçtim.. Hp desteği aradığımda XP'ye geçtiğim için yardım alamadığımı öğrendim. Hatta ücretini versem bile destek alamıyormuşum.. Zaten bu XP'dende PC'dende soğudum.. Ama görüşmemde Windows 7'ye ücretsiz geçebileceğimi öğrendim. Sadece yurt dışından geldiği için kargo ücretini vererek.. Görüştüğüm arkadaşa Ben Xp kurdum 7'yi kurabilir miyim dediğimde evet cevabını verdi fakat bu CD'yi satın alma aşamasında Aşağıdaki maddeler karşıma çıktı 1 ve 3. madde bana uyuyor fakat kafama karıştıran 2. madde. Dediğine göre
Aşağıdaki Windows Vista® sürümlerinden birinin bilgisayarınıza fabrikada kurulmuş olması gereklidir Ben PC'yi aldığımda bunlardan birisi kuruluydu fakat şimdi XP var. Cd'yi alıpta kuramazsam diye kafamda soru işareti oluştu. Birde Windows 7 yorumlarını okudum. Bilgisayarımın marka ve modeli HP Pavilion DV6-1200 dv6-1210et (NZ336EA) için alsam mı almasam mı kararsızım.. Siz ne derseniz? Bana bir akıl verin..
Teşekkür ederim.
1- Bilgisayarınız*, 26 Haziran 2009 ve 31 Ocak 2010 tarihleri arasında satın alınmış olmalıdır.
2- Aşağıdaki Windows Vista® sürümlerinden birinin bilgisayarınıza fabrikada kurulmuş olması gereklidir:
Orijinal Windows Vista Home Premium
» Orijinal Windows Vista Business» Orijinal Windows Vista UltimateBilgisayarınızın* Uygun HP Modelleri listesinde olması gereklidir.
3- Bilgisayarınızın* Uygun HP Modelleri listesinde olması gereklidir.
(Bu maddelerin linki aşağıda)http://h41112.www4.hp.com/promo/win7web ... index.htmlNot: Bugün destek hattından birşey öğrendim, Bu ücretsiz CD yükseltme CD'siymiş.. XP varsa yükseltemezsiniz dedi. Gerçekten yükseltemez miyim? Yani XP yüklüyken Windows 7'ye yükselmez mi?