Senao

HP pavilion dv2999et artist edition notebook xp driver?

Hp notebook & netbook destek, driver ve bilgi bölümü

Re: HP pavilion dv2999et artist edition notebook xp driver?

İleti saka » 08 Mar 2009, 23:21

satın aldığınız yerde sormanız en sağlıklısı olur. ancak dvd yazıcı olmayan notebook satılmıyor artık.
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

İleti patafizik » 12 Mar 2009, 10:47

Makinenizde SP3 yükledikten sonra Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio sürücülerini yüklemeye çalışırsanız, bir hata yada uyarı vermiyor ama Aygıt listesinde Audio device on High Definition Audio Bus ya da Conexant High Definiton Audio gibi bir aygıt görmeyebilirsiniz. Dolayısıyla da ses ve modem sürücülerini tarif edildiği gibi yüklemek mümkün olmaz.

Sorun Microsoft'un Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio sürücüsüyle ilgili olarak XP SP3 güncelleştirmesi yapmayı unutmuş :) olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle sanırım önce sp3 sonra uaa driver yüklenmeye çalışılan pek çok makinede gündeme gelecek gibi görünüyor.

Çözüm:
regedit programını çalıştırın
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows
altında
CSDVersion anahtarını bulun değerini 200 (hex) yapın
(Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.)
sürücüsünü yükleyin.
Yeniden başlatmadan önce
CSDVersion anahtarına eski değerini yazın
sp1 için 100(hex)
sp2 için 200(hex)
sp3 için 300(hex)

sonra makineyi yeniden başlatın
Artık ses ve modem sürücülerini anlatıldığı gibi yüklemeye devam edebilirsiniz.
Kolay gelsin
patafizik
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti patafizik » 12 Mar 2009, 10:55

Modem sürücüleri
patafizik
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 12 Mar 2009, 19:30

patafizik yazdı:Makinenizde SP3 yükledikten sonra Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio sürücülerini yüklemeye çalışırsanız, bir hata yada uyarı vermiyor ama Aygıt listesinde Audio device on High Definition Audio Bus ya da Conexant High Definiton Audio gibi bir aygıt görmeyebilirsiniz. Dolayısıyla da ses ve modem sürücülerini tarif edildiği gibi yüklemek mümkün olmaz.

Sorun Microsoft'un Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio sürücüsüyle ilgili olarak XP SP3 güncelleştirmesi yapmayı unutmuş :) olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle sanırım önce sp3 sonra uaa driver yüklenmeye çalışılan pek çok makinede gündeme gelecek gibi görünüyor.

Çözüm:
regedit programını çalıştırın
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows
altında
CSDVersion anahtarını bulun değerini 200 (hex) yapın
sürücüsünü yükleyin.
Yeniden başlatmadan önce
CSDVersion anahtarına eski değerini yazın
sp1 için 100(hex)
sp2 için 200(hex)
sp3 için 300(hex)

sonra makineyi yeniden başlatın
Artık ses ve modem sürücülerini anlatıldığı gibi yüklemeye devam edebilirsiniz.
Kolay gelsin

açıklama için teşekkürler
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti doguhana » 18 Mar 2009, 11:04

Ekran kartının driverini bizede gönderirmisin bulduğunu söylemişsin...

Bir sorum daha var windowsu kullanırken bir sorun yaratıyor mu?

Teşekkürler şimdiden.

doguhana
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti efulim » 22 Mar 2009, 09:05

MERHABA

ben yukarıda driverlerden hemen hemen hepsini yukleyemedim..nedeni ne olabilir.uygu donanım bulunamadı diyor..aynı bilgisayar halbu ki.baska driverlerda denedim yie olmadı..farklı driverlerdean yukleme yapan arkadaslar yardımcı olabilir mi ?bilgisayar olece kadldı sadece kart okuyucu ile bi kac kucuk ukleme yaptı ..ses goruntu ve bi cok ana driver yuklenmedi...lutfen bi yardımcı olur musunuz? :cry:
efulim
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti JamRamone » 06 Nis 2009, 19:25

ses kartı için buradaki çözüm bana yardımcı olmadı burada verilen driverın içinden WiSVHe5.inf dosyası çıkmadı ancak gene bu forumdan başka bir başlıktan yardım aldım:

hp-notebook-f5/hp-pavilion-dv6600-eglence-dizustu-bilgisayari-serisi-amd-t911-100.html#p29888

yukarıda ki mesajdaki iki dosyayı sırasıyla uyguladım fix'ten sonra WiSVHe5.inf dosyasını el ile gösterdim ve şu anda ses kartı problemsiz çalışıyor, teşekkür ederim.

Şu anda sadece fax modem ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorum verilen linkteki Conexant Modem sürücüsü / Conexant modem driver ' ı kurduğum zaman bilgisayarım modemi HD AUDIO Soft Data Fax Modem withSmartCP olarak görüyor doğru sürücüyü bulursam paylaşacağım...

JamRamone
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 07 Nis 2009, 16:39

ÅŸunu dener misiniz
[*] Modem Sürücüsü: (Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.)
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti JamRamone » 08 Nis 2009, 00:12

saka yazdı:şunu dener misiniz
[*] Modem Sürücüsü: (Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.)

Bu driverla da Agere Systems HDA modem olarak görüyor gene olmadı :)aslında modem çok da önemli değil dial up bağlantıya mahkum kalmak bu günlerde biraz hayal zaten sistemde hali hazırda vista kurulu olduğu için modem lazım olduğunda vistadan yardım alınabilir.

Asıl önemli olan ve benim dün yazmayı unuttuğum yukarıda verilen ekran kartı sürücüsü de çalışmıyor sürücü doğru fakat sistem sürücünün ekran kartını görmesini engelliyor sanırım bunun için modded driverlar varmış şu anda siteden araştırmasını yapıyorum.

Şu dv2999et için derli toplu bi driver başlığı oluşsun diye verilen driverların bende nasıl sonuçlar verdiğini yazıyorum, amacım olmamış ne biçim iş yapıyorsunuz demek değil sonradan gelenler sorun yaşamasın tık indirsin tık kursunlar istiyorum çünkü ben bir hayli uğraştım :) Tekrar tekrar teşekkürler...
JamRamone
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti JamRamone » 08 Nis 2009, 00:49

Sitede verilen 179.48 driver için bir modded inf dosyası buldum;

http://www.laptopvideo2go.com/forum/ind ... opic=23073

Bu adresten modded inf linkinden dosyayı indiriyoruz 179.48 driverını çalıştırıp hata vermesini bekliyoruz. Driver default olarak kendine C üzerinde NVIDIA diye bir klasör oluşturup setup dosyalarını oraya atıyro ve otomatik kurulumu oradan gerçekleştiriyor kurulum başarısız olsa bile dosyalar orada kalıyor işte o klasörün içindeki Display klasörüne indirdiğimiz modded inf dosyasını kopyalıyor ve orjinal dosya ile değiştiriyoruz sonra bir klasör üste gidip setup dosyasını çalıştırıyoruz ve kurulum gerçekleşiyor.

Bu siteden indirdiğim driver ve verdiğim linkten gelen inf dosyası dv2999et model hp laptopumda win xp 32 sistemi üzerinde çalışmıştır ilgilenenlere duyurulur : )
JamRamone
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Hp Notebook