Senao

Hp notebooklara format atmadan önce MUTLAKA okuyunuz..

Hp notebook & netbook destek, driver ve bilgi bölümü

Hp notebooklara format atmadan önce MUTLAKA okuyunuz..

İleti xcodex » 29 Haz 2008, 12:45

ArkadaÅŸlar merhaba,
Son zamanlarda bir çok arkadaşın ortak sorunu olan bir konudan bahsetmek istiyorum,
Lütfen sonuna kadar okuyunuz , çünkü geri dönüşü olmayan hatalar yapılıyor.

Şayet herhangibir sebepten ötürü Vista Recovery ye geri dönmek isteyenler okumaya devam etsinler, Vista Recovery ye geri dönmeyecekler için bir sorun yok, okumayabilirler.

--------------------------------------------------------
C diskindeki Boot klasörünü ve bootmgr dosyasının mutlaka başka bir yere yedeğini alın.
--------------------------------------------------------

Format atmadan önce sisteminiz için recovery DVD si oluşturmanız gerekiyor. Sitemizde yahut Google dan bulabilirsiniz.

Dvd yi neden oluÅŸturuyoruz?
Birçok arkadaşım D de bulunan Recovery e dokunmadan C ye format atıp daha sonra D den geri dönebileceğini düşünüp C ye format atıyor, bu durumda D deki Recovery nin geri yüklenmesi için gerekli olan ve C de bulunan 2 dosyayı silmiş oluyor, ve daha sonra D den recovery yapmak isteyince sistem doğal olarak C deki silinmiş olan Recovery dosyalarını arıyor ve bulamayınca geri dönüş olmuyor.

Bu nedenle Recovery DVD si oluşturuyoruz ve sonrasında ister D ister C nereye format atarsanız atın, Dvd den recovery yapabilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğim gibi XP den dönmeyecekseniz ve Kendiniz Vista yükleyecekseniz (Recovery yapmadan) sorun yok bu konuyu dikkate almayınız.

Kolay Gelsin...
Ayarım Kaçtı, Kendime Format Atmam Gerek ....

(Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.) Sürücülerinizi Bulsun..

Site kuralları : (Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.).
Kullanıcı avatarı
xcodex
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Re: Format atmadan önce MUTLAKA okuyunuz..

İleti nazmiyigit » 10 Tem 2008, 13:13

Ben daha önce almış oldugmuz hp notebookların c sini silip xp kurduktan sonra bizaman sonra tekrardan D deki recovryla vistaya dönüş yaptım.
peki bu 2 dosyanın bulundugu yer ve ismi nedir acaba??
nazmiyigit
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti xcodex » 10 Tem 2008, 13:33

Boot klasörünü ve bootmgr dosyası

(Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.) Sürücülerinizi Bulsun..

Site kuralları : (Misafirler linkleri göremezler, lütfen giriş yapın ya da üye olun.).
Kullanıcı avatarı
xcodex
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti nazmiyigit » 10 Tem 2008, 14:14

bu sitede gercekten cok bilgili insanlar var siteyi yapanlara sonsuz teşekkürler ederim.
internette arama yaparken üye oldugum bu sitede böyle bir ortam olacagını düşünmezdim.
tekrardan hersey için cok teşekkürler kendinizi iyi bakın..
saygılarla.
nazmiyigit
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti xcodex » 10 Tem 2008, 14:37

Güzel sözleriniz için bizlerde sizlere teşekkür ederiz. Saygılarımızla..

Kullanıcı avatarı
xcodex
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti nata76 » 15 Tem 2008, 19:58

ben öyle bir hata yaptım bu dosyaları tekrar nasıl bulurum f780 var bende
nata76
Yeni Üye
Yeni Üye

Okumadan format attım Basım Belada :((

İleti lampiride » 18 Tem 2008, 13:35

arkadasla bende pavılıon 6500 2 tane cıhaz var ıkısınıde xp ye dondurdum.bırı benım bırı kardesımın.ben xp'de kaldım ama kardesım vısta ıstıyor.bende recovery cdsı yapım ama bıde c: klasorunun ıcınde Boot klasörü ve bootmgr dosyasını almadım bılmıyordum.ve sımdı vıstayı kuramıyorum.bana bu konuda yardımcı olabılecek arkadasla warsa sevınırım [imdat] .sımdıden tum arkadaslara tesekkur ederım.bendende ıstegınız olursa seve seve yapmaya hazıırım. Ertugrul GOKTAS
[imdat]

lampiride
Yeni Üye
Yeni Üye

Help Mee!

İleti lampiride » 20 Tem 2008, 13:45

arkadaslar ben bu boot dosyasını buldum ve ıcınde 3 tane klasor var bunun ıcındede pcat klasorunun ıcınde bootmgr ıstendıgı dosya war.bunları nasıl ve nereye kopyalıyacagım.veya dedıgınız gıbı dvd'ye nasıl koplayalıcam.bana bu konuda yardımcı olabılırmısınız.ve buldugum 2 adet dosya dogrumudur.lutfen yardımlarınızı beklıyorum [imdat] :oops:
lampiride
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti plazmax » 01 AÄŸu 2008, 12:38

hocam bizdedde dv6805 et modeli var hp nin bizimdi eleman recovery silmis ve xp kuruoz bir turlu tanitamiyoruz hp contact il irtibata gectik recovery dvd/cd si istedik daha onceki arkadaslarimdan bildigimden cok kotu bir teknik servisi var hp nin acaba siz recoveri dvd/cd si bulup buraya atarmisiniz forumu takp ediyorum cok guzel bizede gelirsen buraya koymamizda sakinca olurmu ? tesekkurler
u have never seen before...
only MSI :)(:
Kullanıcı avatarı
plazmax
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti saka » 01 AÄŸu 2008, 13:39

recovery dvd lerinin açıkca paylaşılması kanunlara aykırıdır. İçlerinde lisanslı windows olduğu için bu sitede paylaşılamaz.
- Sorularınız için lütfen Özel mesaj göndermeyin. Önce arama yapınız, eğer aradığınızı bulamazsanız İlgili foruma detayları vererek yeni konu açınız.
www.notebook.gen.tr
Kullanıcı avatarı
saka
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Notebook markası: Asus

Sonraki

Hp Notebook